Home

Nieuws 669 x bekeken 1 reactie

Werkgroep voor vergunningverlening mestverwerking

Den Haag – Er komt een landelijke werkgroep 'versnelling vergunningverlening mestverwerking'. Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma in een brief aan de Tweede Kamer.

In de werkgroep zullen Rijksoverheid, gemeenten en provincies en LTO Nederland de knelpunten omtrent vergunningverlening voor mestverwerking bespreken. De werkgroep werkt samen met het meldpunt mestverwerking van Dienst Regelingen.

De werkgroep is het gevolg van de toezegging om te werken aan een convenant voor het versnellen van de vergunningverlening.

Dijksma zegt geen rekening te willen houden met de moeizame vergunningverlening bij de afweging om wel of geen dierrechten in te voeren. "Ondernemers hebben al geruime tijd kunnen werken aan initiatieven om mestverwerking van de grond te krijgen", schrijft Dijksma.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.