Home

Nieuws 841 x bekeken 3 reacties

Rutte: Nederland en China kunnen van elkaar leren

Den Haag – Nederland en China kunnen veel van elkaar leren op landbouwgebied. Dat zegt premier Mark Rutte in aanloop naar zijn handelsmissie naar China, komende week.

"In het bijzonder op het gebied van landbouw, water, creatieve industrie en hightech kunnen China en Nederland veel van elkaar leren. Het zijn sectoren die ook in China sterk in opkomst zijn en het zijn sectoren waar Nederland heel veel expertise en kennis bezit", aldus Rutte.
Hij vindt dat Nederland en China elkaar veel te bieden hebben. "De Chinese economie blijft ondanks de economische crisis groeien. Waar we zien dat buitenlandse investeringen afnemen zijn die van China gegroeid", aldus Rutte. Nederland is binnen de EU de tweede handelspartner van China en wereldwijd de tiende.

Laatste reacties

  • minasblunders1

    Ook op het gebied van rechtspraak en mensenrechten heeft Nederland al veel van China geleerd.

  • agratax2

    Als ik het goed lees'Hebben wij veel kennis voor de Chinezen'. Prachtig export artikel -een maal leveren en je nieuwe concurent is daar-. De betaling door China zal gaan in (te) goedkope artikelen die wij goed kunnen gebruiken om de werkzoekende nog een tijdje het gevoel te geven dat hij -mee kan doen-. Maar werk vinden zal door de ruilhandel met China voor de MBO- er en lager een gepasseerd station zijn zolang wij de goedkope Chinese handelswaar per duizenden containers invaren. Containers die via computer gestuurde kranen worden gelost, gestapeld en weer opgeladen. Hoezo goed voor de werkgelegenheid??

  • juul loeffen

    Een export belang afgezet tegen een import is voor ons en omringende landen de bodem van onze economie.Draagvlak dat is waar alles om draait,niet werken tot achter de komma daar lopen we nog te vaak tegen aan.Positief zijn naar andere is de grootste kracht,dan worden er deuren geopent die anders gesloten blijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.