Home

Nieuws 5219 x bekeken 5 reacties

Ruim 1,6 miljoen euro boetes vanwege mest

Den Haag – Dienst Regelingen heeft in het net afgeronde controlejaar 2011 aan 234 bedrijven in totaal voor iets meer dan 1,6 miljoen euro aan boetes opgelegd.

De hoogte van de boetes varieerden van 400 euro tot 115.000 euro. Een jaar eerder kregen 176 bedrijven een boete. Net als in 2010 zijn 80.000 agrarische bedrijven en mesttransporteurs gecontroleerd.
Volgens de organisatie zijn door betere controlemethoden meer overtreders opgespoord dan in voorgaande jaren.

Als er een overtreding wordt geconstateerd, hebben de ondernemers de mogelijkheid om in een persoonlijk gesprek of per brief bewijzen aan te leveren dat er geen sprake is van een overtreding. Net als in voorgaande jaren zijn boetes opgelegd aan ondernemers voor het vervoer en afnemen van zwarte mest.

Laatste reacties

 • Albertpluimvee

  Een persoonlijk gesprek en brieven en een luchtfoto van en door lnv gemaakt voor de mais premie met planten van een meter hoog was geen bewijs. Volgens dienst regelingen was er op dat mais veld mest uitgereden. DE mest lag onder de kippen en die moesten eerst gevangen worden voor dat het systeem gedemonteerd en uit de stal gereden kon worden En nu lees ik in het stukje hierboven dat je bewijs kunt leveren? Hoe en op welke manier? Hier wordt je allen moe en moedeloos van, en duizenden euro s armer.

 • vogel

  Breek mij de bek niet open over handelswijze wan lnv. En las ik het goed??? AFGERONDE jaar 2011!!!!
  Ach ik was vergeten dat ze maandag eerst moeten bijkomen van het weekend en vrijdag moeten voorbereiden op het komende weekend.

 • Elevage

  laatste woorden: zwarte mest.............. da's net zoiets als zwarte piet???

 • minasblunders1

  Elevage: dat is mest die er niet is (volgens EL&I zijn er geen saldi meer), maar toch uitgereden wordt. Raar maar waar!

 • TBaijens

  een klote wereld

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.