Home

Nieuws 2416 x bekeken 4 reacties

Recordvangst illegale groeihormonen

Almelo - De Inlichtingen en Opsporingsdienst van de NVWA heeft een 69-jarige man uit Friesland aangehouden met 5 kilo illegale grondstof voor groeihormonen.

Niet eerder werd in Nederland in één keer zoveel van de grondstof aangetroffen. Dat meldt het functioneel parket van het openbaar ministerie. De man is vastgezet op verdenking van het smokkelen van verboden grondstof voor groeihormonen en diergeneesmiddelen. De aanhouding werd vorige week al verricht, maar is pas donderdag bekend gemaakt.

De man is eigenaar van een diergeneesmiddelenbedrijf in Friesland. De opsporingsdiensten hebben op verschillende plaatsen huiszoekingen verricht. In een aanhangwagen in Drachten werden verboden diergeneesmiddelen aangetroffen.

De handelaar werd aangehouden in een hotelkamer in Emmeloord. De 5 kilogram grondstof is door de douane in beslag genomen. De hoeveelheid is genoeg voor de productie van ongeveer 50 liter hormoonpreparaat, waarmee tienduizenden vleesrunderen kunnen worden behandeld.

Volgens het openbaar ministerie is de stof al jaren in Nederland en Europa verboden omdat het een groot risico vormt voor de diergezondheid. Resten van de stof zijn in dieren moeilijk op te sporen. Het hormoon veroorzaakt bij vee in korte tijd een zeer sterke groei, waardoor dieren eerder slachtrijp zijn.

Laatste reacties

 • Mozes

  Vooruit Thieme, ga maar kamervragen stellen zodat je zoveel mogelijk publiciteit rond dit schandaal kunt maken.

 • wullum

  Misschien wil die handelaar zelf een spuitje van zijn eigen spul

 • aarthamstra1

  Import vlees uit eigen mesterij lekker on Hollands ,Het verschil zit hem in de subsidie.

 • Ishtar

  Tja, sector zoveel als mogelijk controle capaciteiten proberen weg re bezuinigd.
  Met als doel zoweing mogelijke pak kans.
  En dan dit?
  Plan B dan maar, bijna zeker weten dat je niet vervolgd wordt of een lage boete......
  En bij C roep je de hulp in van de cDA en dan samen voor in de kerk gaan zitten.......

Of registreer je om te kunnen reageren.