Home

Nieuws 1260 x bekeken 4 reacties

'Rabobank moet ook aan Brussel forse boete betalen'

Brussel - Na de schikkingen van in totaal 774 miljoen euro met verscheidene toezichthouders, krijgt Rabobank ook nog een forse boete van de Europese Commissie.

Dat meldt persbureau Reuters op basis van een anonieme bron uit de financiële wereld. Het betreft fraude met het Libor-rentetarief dat banken onderling hanteren voor leningen in Japanse yens.
Rabobank behoort volgens de bron tot een zestal financiële instellingen die bij elkaar minstens 1,5 miljard moeten overmaken aan Brussel. De banken zouden een schikking hebben getroffen: in ruil voor samenwerking ligt de boete 10 procent lager. Het Zwitsers UBS bekende als eerste schuld en wordt daarom niet gestraft.
Het onderzoek staat los van een ander onderzoek van de Europese Commissie naar fraude met de Euribor. Rabobank, met afstand de grootste kredietverschaffer van de Nederlandse  land- en tuinbouw, geeft geen commentaar. Wanneer de boete voor de zes banken inderdaad neerkomt op 1,5 miljard, is dat de grootste boete die de Europese Commissie oplegde.
De eerder betaalde boete plus wat de bank uit moest geven voor de terugkoop van Rabobank Ledencertificaten komt uit op een bedrag van circa 1,1 miljard euro. Een boete van enkele honderden miljoenen vanwege de door Reuters genoemde fraude kan de winstgevendheid verder onder druk brengen en de bank doen bewegen tot hogere prijzen voor producten of het mijden van risico's bij kredietverlening. De winst bedroeg vorig jaar 2,1 miljard euro.

Laatste reacties

 • info36

  Onvoorstelbaar dat de daders er zonder enige straf vanaf komen, terwijl het zware criminelen feiten betreft. Wij betalen met z'n allen het gelag voor de zoveelste keer en de daders lachen zich slap.

 • aarthamstra1

  Nou ,Mozes hoe da je dit nou weer goed praten .

 • jfvanbruchem1

  ze zullen best wat verkeerd gedaan hebben
  ik heb meer de indruk dat ze nu van de gelegenheid gebruik maken om
  zoveel mogelijk te plukken van waar het zit.

 • koestal

  Een miljard is niet zoveel voor een bank,een boer moet wel op de kleintjes letten

Of registreer je om te kunnen reageren.