Home

Nieuws 954 x bekeken

Ondernemers blij met hervorming ontslagrecht

Den Haag - Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland reageren tevreden op de vrijdag gepresenteerde hervormingen van het ontslagrecht.

"Het voorstel van het kabinet biedt een duidelijk, snel ontslagsysteem, waarvan de uitkomst in het overgrote deel van de gevallen op voorhand helder is. Beroep zal dus bijna nooit zin hebben. De juridische kosten zullen hierdoor sterk dalen", zeggen de organisaties in een verklaring.

"Alleen in een uiterst beperkt aantal gevallen zal de vergoeding hoger kunnen zijn, namelijk als de werkgever ernstig verwijtbaar heeft gehandeld. Dit komt vrijwel niet voor. Daar staat bovendien tegenover dat de werknemer niets krijgt als híj ernstig verwijtbaar heeft gehandeld."

VNO-NCW en MKB Nederland wijzen erop dat het wetsvoorstel voortvloeit uit het sociaal akkoord dat dit voorjaar tussen werkgevers, vakbonden en kabinet is gesloten en waarin ook afspraken gemaakt zijn over onder andere flexibiliteit.

Of registreer je om te kunnen reageren.