Home

Nieuws 1067 x bekeken

Omvang ontuchtzaak zorgboerderij Hof van Twente onduidelijk

Op een zorgboerderij in de Overijsselse gemeente Hof van Twente zijn waarschijnlijk meerdere kinderen misbruikt. Een 21-jarige man uit Ambt Delden wordt verdacht van ontucht met meerdere kinderen. Dat meldde de politie.

Volgens RTV Oost zou het gaan om de zoon van de eigenaren van de zorgboerderij.
Jeroen Ruarus, advocaat van de 21-jarige verdachte vindt dat de ontuchtzaak groter wordt gemaakt dan hij is. Dat zegt hij in een reactie aan RTV Oost. Volgens Ruares wordt op verschillende plekken geroepen dat er grote groepen kinderen misbruikt zijn en wordt deze ontuchtzaak al vergeleken met zaak van Robert M., maar dat is volgens hem niet terecht. De advocaat zegt dat het om acht jongens gaat. Ook zegt hij dat de ontucht beperkt is gebleven tot voelen. De jongens waarover het gaat zouden rond de 12 jaar oud zijn.
Volgens de politie is er tot nu toe aangifte gedaan door ouders van één slachtoffer, met wie in 2011 ontucht zou zijn gepleegd. Van andere mogelijke zaken heeft de politie nog geen aangiftes gekregen, aldus de politie.

Of registreer je om te kunnen reageren.