Home

Nieuws 898 x bekeken

OM: onderzoek mestfraude over een maand afgerond

's-Hertogenbosch - Het Openbaar Ministerie (OM) denkt dat het onderzoek naar mestfraude rond het bedrijvennetwerk van Anthony van den Broek over ongeveer een maand afgerond zal zijn.

Rond de jaarwisseling is het afrondend proces-verbaal klaar. Dat meldt een woordvoerder van het functioneel parket. Dat betekent dat het OM binnen enkele maanden een beslissing over vervolging kan nemen. Het mestfraudeonderzoek leidde in september van het vorig jaar tot een grootscheepse inval op verschillende plekken in Nederland, Duitsland, Polen, Zwitserland en België.

Het OM vermoedt dat de bedrijven fosfaat op papier hebben weggewerkt, waardoor er geen heffingen betaald hoefden te worden. De hoofdverdachte in de zaak is begin dit jaar twee maanden vastgehouden voor verhoor. Vijf andere verdachten werden ook enige tijd vastgezet. Bij de inval is niet alleen de administratie in beslag genomen. Ook werd er beslag gelegd op eigendommen van de bedrijven en van de hoofdverdachten.

Of registreer je om te kunnen reageren.