Home

Nieuws 1229 x bekeken

Nieuw Vion start met 100 miljoen extra vermogen

Eindhoven - Vion gaat na de verkoop van de Ingredients divisie van start met een eigen vermogen van 500 miljoen euro. Dat is 100 miljoen euro meer dan het bedrijf begin oktober, toen de overeenkomst met Darling rond was, bekend maakte. De meevaller van 100 miljoen is volgens communicatiedirecteur Marc van der Lee boven water gekomen bij de administratieve afhandeling van de verkoop van Ingredients en het uit elkaar trekken van de beide divisies (Ingredients en Food) van Vion.

Vion heeft het jaarverslag over 2012 uitgebracht met definitieve jaarcijfers. Publicatie van het jaarverslag dat normaal half mei zou verschijnen was uitgesteld wegens de financiële problemen en de lopende herstructureringen van het concern.

Uit het verslag blijkt dat Vion over 2012 een netto resultaat boekte van 830 miljoen euro negatief. Dit resultaat is vooral het gevolg van eenmalige afboekingen op bezittingen en deelnemingen van het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijfsresultaat uit normale bedrijfsoperaties (EBITA; resultaat voor aftrek van belasting, rente en afschrijving op immateriële activa) kwam uit op 34 miljoen euro. Een jaar eerder was dit 90 miljoen euro.

Het eigen vermogen van Vion liep in 2012 terug van 738 miljoen euro naar 97 miljoen euro negatief. De langlopende en rentedragende kortlopende schulden liepen op van 805 miljoen euro naar 995 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.