Home

Nieuws 9289 x bekeken 5 reacties

'Niels Lentjes was Peter Jansen'

Arnhem - Een student die in het verleden samen met ondernemer Niels Lentjes in de fouragehandel zat heeft dinsdagmorgen tegenover de rechtbank verklaard dat Lentjes onder de verzonnen naam Peter Jansen fourage kocht.

De nu 20-jarige Lentjes is gedagvaard door het Openbaar Ministerie, omdat hij verdacht wordt van flessentrekkerij. De mest- en fouragehandelaar zou in de periode van september tot halverwege oktober 2011 fourage, zoals stro, hooi en mais, hebben gekocht zonder te betalen. Er is veertien keer aangifte gedaan tegen hem door boeren die het voer 'verkochten' en een transporteur die zes ladingen stro voor Lentjes vervoerde. Het zou gaan om een schadepost van 130.000 euro.

De benadeelden waren vooral boeren die via Marktplaats fourage hadden aangeboden. Ene Peter Jansen reageerde op de advertenties, maar volgens de benadeelden was die persoon Niels Lentjes. De getuige die dinsdag 19 november 2013 voor de meervoudige kamer verscheen bevestigde dit. Lentjes had volgens de getuige de 'grootste lol' toen hij hem een keer belde en zijn stem vervormde en deed alsof hij Peter Jansen was. De verdachte had ook tegenover de getuige verklaard Peter Jansen te zijn. Uit onderzoek bleekt verder dat het nummer waarmee Jansen belde, met diverse aanbieders van fourage op naam stond van het bedrijf van Niels Lentjes.

De jonge getuige kwam destijds in aanraking met Lentjes via een man uit het Friese Wartena. De Wartenaar zou ook voor de rechtbank verschijnen voor een getuigenverklaring, maar kwam niet opdagen. Bij de man uit Wartena is destijds gestolen fourage aangetroffen. De rechter wil deze getuige horen en gaf een bevel tot medebrenging. Dit houdt in dat deze getuige opgehaald zal worden als de rechtszaak wordt voortgezet. Dat zal waarschijnlijk begin volgend jaar zijn.

De rechter wilde aan het einde van de zitting weten wat de verdachte op dit moment doet. Lentjes verklaarde 'een beetje' in mesthandel te doen. maar het moeilijk te hebben, vanwege de negatieve publiciteit rondom hem. Hij is naar eigen zeggen weinig thuis in Haalderen, omdat hij altijd voor werk onderweg is.

Laatste reacties

 • drikhend

  Je moet maar lef hebben . en straks ook nog eens gelijk halen bij de rechter met al zijn BV s . Tegenwoordig sta ik nergens meer versteld van . En dat er nog mensen zijn die zaken met zulk soort lieden doen . Jij de boete en hij de winst en aai over zijn bol van de rechter als de zaak goed is dicht getimmerd met BV s .

 • info104

  Een echte beroepscrimineel is die Lentjes geworden, dat wil zeggen dat boeren /loonwerkers die met zulke mensen van doen hebben het zelfde predicaat hebben . Let op wie zaken met elkaar doen zijn vaak uit hetzelfde hout gesneden.

 • drikhend

  Beste info104 Wie nu zaken met hem doet moet en kan het weten . En ik denk dat je daarin helemaal gelijk hebt . Ik denk dat erbij zijn die nog groter boef zijn dan hij en hem onder de knie hebben . En hij wel zaken met hun moet doen omdat ze nog wat te goed van hem hebben . En hij voor hun de klappen opvangt met zijn tal van BV s .Een crimineel kan wel niet bang zijn maar er zijn er altijd die wat hoger in de rangorde staan . En dus de crimineel van hun bang is . Geen geld dan los het maar op in natura via afzet van mest . En aangezien Lentjens zelf ook niet betaald kost hem dat niets en iemand anders zit met de blaren . Zal best wel weer een tussen persoon in zitten richting afnemer mest . Deze merkt dat pas als papieren niet kloppen en of geen geld beurt . Maar heeft de mest wel op naam .

 • koestal

  Niels Lentjes was geen Sinterklaas

 • koestal

  hij is echt wel aan ,,vakantie'' toe

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.