Home

Nieuws 851 x bekeken 5 reacties

NVWA niet overtuigd door curator Selten

Den Haag – De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is vooralsnog niet van plan de in beslag genomen partijen vlees van groothandel Selten uit Oss vrij te geven. Recent pleitte de curator van het bedrijf voor teruggave, omdat er niets mis mee zou zijn.

Uit een brief van staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) aan de Tweede Kamer blijkt dat de curator daar nog geen overtuigende bewijzen voor heeft geleverd. Probleem is dat de herkomst van het vlees onduidelijk is. Pas als het traceerbaar is, aan alle veiligheidsvoorschriften voldoet en correct is geëtiketteerd, wil de NVWA de partijen vrijgeven.

Curator Jan van der Meer hoopt dat de verkoop van het vlees zo'n zes miljoen euro oplevert, waarmee de schuldeisers van Selten kunnen worden betaald. Hij deed daarom onderzoek naar de herkomst van de partijen en concludeerde daaruit dat deze ten onrechte in beslag zijn genomen. De NVWA vindt dat onderzoek niet overtuigend en heeft nu een extern bureau ingehuurd om de resultaten hiervan onder de loep te nemen.

Laatste reacties

 • jordi 1455

  De NVWA is niet overtuigd omdat zij vrezen voor een schadeclaim.

 • drikhend

  Beste jordi1455 daar kan wel eens iets van waar zijn . Maar of dat vlees goed of niet goed is speelt geen rol als de herkomst niet bekent is . Dan moet het gewoon naar de destructor . Dat gebeurt ook als een boer dieren levert die niet gemerkt zijn . En dan rijst hier de vraag wat valt de NVWA te verwijten wat toezicht betreft . Hoe kan Selten dit vlees in bezit hebben zonder dat hun dit vast gesteld hebben bij Selten of bij herkomst bedrijf .Is dit falen of bestaat toezicht alleen maar op papier en is het formulieren invullen en uren declareren .

 • joohoo

  Het traceren van het vlees duurt hooguit 1 dag.Het buiten beeld houden van de NVWA medewerkers kost maanden. De namen van deze controleurs (het zijn er tientallen) staan op het begeleidend herkomst formulier.Dat komt echt niet boven water.

 • info104

  Volgens mij zijn er op dit bedrijf toch altijd controleurs aanwezig van de vwa, hebben die dan zitten slapen toen er vlees werd verwerkt en bij dit bedrijf binnen kwam, het lijkt me dat die controleurs de schuld zijn van deze fraude , als ze goed hadden gekeken naar de herkomst was dit niet zolang mis gegaan. Maar nu moet v.Setten er maar aan geloven die is nu toch de zwakste schakel, en daar zijn ze erg goed in. Heb je wel eens meegemaakt dat een controleur voor het gerecht werd veroordeeld, ik niet.

 • joohoo

  VWA medewerkers die( zwijg) geld vragen gebeurd dagelijks.Niks illegaal, je kunt het voor de fiscus gewoon boeken onder de post handgeld. Gebeurd al jaren.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.