Home

Nieuws 2127 x bekeken 3 reacties

McDonald's wil Zweedse landbouw redden

Stockholm - Fastfoodrestaurantketen McDonald´s gaat zich in Zweden versterkt inzetten om de neergaande trend in de landbouwproductie in dit land te keren. In samenwerking met boeren- en verwerkersorganisatie Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) neemt de keten diverse initiatieven om de concurrentiepositie van de sector te verbeteren, met name als het gaat over de rundvleessector maar ook de sector als geheel.

"McDonald's is binnen de horeca de grootste afnemer van Zweeds rundvlees en ook een grote afnemer van andere landbouwproducten. Om die positie te houden zijn we afhankelijk van een concurrentiesterke en duurzame landbouw", legt de Zweedse topman Patrik Holm Thisner uit in het bondsorgaan ATL. Onder meer wil de keten de meerwaarde van Zweedse voedselgrondstoffen zichtbaar maken. Hoe de concurrentiepositie kan worden verbeterd wil McDonald's op 16 november uit de doeken doen op het jaarlijkse symposium van de vleesbranche. McDonald's nam eerder al het initiatief om jonge boeren een managementopleiding aan te bieden.

Laatste reacties

  • snip

    ze willen zo graag boeren in zweden. je kan er heel mooi beginnen en boeren maar een goeie melkprijs vergeet arla te betalen dus dan wordt t nog niks....

  • Zuperboer

    Gek op Mac wordt Gek op Boeren

  • koestal

    Bij Ikea kun je ook eten,dat is echt Zweeds

Of registreer je om te kunnen reageren.