Home

Nieuws 900 x bekeken laatste update:4 nov 2013

Lolbroeken bellen massaal de NVWA

Utrecht – Het klantcontactcentrum van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vanaf vandaag een nieuw telefoonnummer. Reden is dat de autoriteit buiten kantooruren vaak te maken kreeg met mensen die voor de grap belden.

Voor het nieuwe telefoonnummer, 0900-0388, geldt een lokaal tarief. Het oude nummer, 0800-0488, was gratis. Volgens de Benno Bruggink, woordvoerder van de NVWA, kreeg de autoriteit hierdoor 'erg veel' onnodige telefoontjes, vooral buiten kantooruren. In het weekend zou het gaan om gemiddeld 300 van dergelijke telefoontjes. "Vaak vervelende mannen en studenten die voor de lol bellen. Ze blokkeren daarmee de serieuze bellers", aldus Bruggink.

Een andere reden dat de NVWA kiest voor een niet-gratis telefoonnummer is dat ze wil stimuleren dat mensen meer op de site www.nvwa.nl gaan kijken. Via deze site kan iedereen een melding of vraag digitaal indienen. Vragen en meldingen kunnen bijvoorbeeld gaan over verdachte omstandigheden die de veiligheid van voedsel in gevaar kunnen brengen of over verwaarloosde landbouwhuisdieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.