Home

Nieuws 971 x bekeken

LTO Noord hekelt gemeente Kampen

Kampen – De gemeente Kampen zet agrarische bedrijven in de gemeente op slot. Dat is de reactie van LTO Noord afdeling West-Overijssel op het ontwerp bestemmingsplan buitengebied.

Dit plan zal eind 2013 worden vastgesteld door de gemeenteraad. Boeren en tuinders in de gemeente mogen hun bouwblok niet zomaar uitbreiden.
In het bestemmingsplan stelt de gemeente de voorwaarde dat bij uitbreiding van het bedrijf moet worden aangetoond dat de wijziging stikstofneutraal plaatsvindt. Volgens de lokale LTO-voorzitter Antoon Kanis hoort de regel niet thuis in het ruimtelijk afwegingskader van het bestemmingsplan. Volgens de belangenorganisatie belemmert de gemeente de ontwikkeling van een aantal boerenbedrijven die het kenmerk 'karakteristiek' hebben gekregen.
Bij uitbreiding van deze bedrijven mogen de gevelindeling, breedte van de dakhelling en het materiaalgebruik van het gebouw niet aangepast worden. "Functionaliteit moet voorop staan", aldus Kanis. Ook de vastgestelde bouwhoogte is de afdelingsvoorzitter een doorn in het oog. De gemeente koos voor 10 meter. "Dit is voor ondernemers niet toereikend om op de toekomst in te spelen."

Of registreer je om te kunnen reageren.