Home

Nieuws 892 x bekeken 1 reactie

Kamp: schade door gaswinning vergoed

Den Haag – Alle schade als gevolg van de gaswinning in Groningen wordt vergoed. Dat zei minister Henk Kamp (Economische Zaken) tijdens het wetgevingsoverleg over de energiebegroting. "We gaan hier ruimhartig mee om", aldus Kamp. Hij legde uit dat er niet alleen schade wordt vergoed, maar dat er ook wordt geprobeerd preventief maatregelen te nemen.

Wat schrijnende gevallen betreft zei Kamp dat er overal in Nederland mensen zijn die hun huis niet kunnen verkopen. "Alles wat op punt van de woningmarkt speelt, laten we analyseren. Op dit moment is het niet zo dat er in het gaswinningsgebied in Groningen substantieel andere ontwikkelingen zijn dan in andere vergelijkbare gebieden. Er is geen reden om een aparte regeling te treffen voor het gebied", zei Kamp. Als de prijsontwikkeling van de woningen in de regio wel anders ontwikkelt, zal er schadevergoeding moeten plaatsvinden. De uiteindelijke afweging over wat er wel en niet moet gebeuren wordt in januari genomen, zei Kamp.

Eén reactie

  • ed12345

    Ik lees het misschien verkeerd maar vind de toon van het eerste vetgedrukte nogal tegenovergesteld van het vervolg van dit artikel
    Zeg nou zelf zou u een huis kopen in een buurt waar de andere huizen scheuren of verzakken ten gevolgen van aardbevingen die we weten erger zullen worden het zelfde gelt uiteraard voor een boerderij met bedrijfsgebouwen en kwetsbare drainage buizen dat minister Kamp zegt er overal in Nederland huizen moeilijk te verkopen getuigt niet van bar veel begrip voor de situatie

Of registreer je om te kunnen reageren.