Home

Nieuws 723 x bekeken

Efsa: geen reden verlenging boycot mais

Parma - De Europese voedselveiligheidsautoriteit Efsa ziet geen nieuwe wetenschappelijke argumenten om de Oostenrijkse boycot van de transgene maissoort MON863 te verlengen. Dat stelt Efsa in een advies op verzoek van de Europese Commissie.

Oostenrijk wil het verbod van de maissoort met drie jaar verlengen. Bij de Europese Commissie heeft de lidstaat aangevoerd dat er nieuwe wetenschappelijke argumenten voor zijn. Maar volgens Efsa zijn de gegevens uit Oostenrijk geen reden om zijn opvattingen over de maissoort te wijzigen. Volgens Efsa zijn er geen gegronde redenen om de mais van de markt te weren. De mais is in de Europese Unie toegelaten voor verwerking in levensmiddelen en veevoer en mag in Europa niet worden geteeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.