Home

Nieuws 713 x bekeken

Dealers zien 'marginale verbetering'

Nieuwegein – De economische situatie is voor dealerbedrijven in het tweede kwartaal licht verbeterd, zo blijkt uit de Economische Barometer.

De binnenlandse verkopen van landbouwmachines zijn ten opzichte van het eerste kwartaal afgenomen, maar de buitenlandse verkopen trokken aan terwijl het aantal mensen in de sector toenam en de werkplaatsbezetting verbeterde.
Dat heeft de brancheorganisatie voor dealers, producenten en importeurs Fedecom bekendgemaakt. De barometer kwam boven het niveau van maart uit en het dieptepunt van september 2012. In december vorig jaar was het sentiment echter meer positief.  Terwijl 29 procent van de dealerbedrijven meer orders binnenhaalde voor trekkers en werktuigen is bij 37 procent de orderportefeuille gekrompen. Veertig procent meldt een verbeterde bezetting van de werkplaats terwijl 15 procent een verslechtering meldt.

Of registreer je om te kunnen reageren.