Home

Nieuws 582 x bekeken

Ciolos promoot landbouw in Japan

Tokio – Eurocommissaris Dacian Ciolos (landbouw) is deze week in Japan en Zuid-Korea om de Europese landbouwproducten te promoten. Ciolos leidt een handelsmissie met Europese agrarische bedrijven, waaronder de Nederlandse kalfsvleesindustrie.

Europa exporteert voor 5,2 miljard euro aan agrarische producten naar Japan. Dit is een toename van 26 procent in de afgelopen vijf jaar. De groei van export naar Zuid-Korea is de afgelopen vijf jaar met 63 procent toegenomen naar 1,8 miljard euro.

Ciolos ziet mogelijkheden om de export van Europese landbouwproducten te vergroten, vanwege de grote vraag naar kwaliteitsvoedsel in Japan en Zuid-Korea. "Ik ben optimistisch dat de landbouwexport een heel belangrijke rol speelt in het realiseren van economische groei in de EU en het oplossen van de economische crisis."
Tijdens het bezoek zal onder andere ook gesproken worden over het handelsakkoord tussen de EU en Japan. Sinds januari mag Nederlands kalfsvlees weer naar Japan geëxporteerd worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.