Home

Nieuws 1117 x bekeken 3 reacties

Brabant wil hulp van burgers bij naleving milieuregels

Den Bosch - Noord-Brabant start een proef waarbij burgers toezicht houden op de naleving van milieuregels. Ook agrarische bedrijven doen mee aan de proef.

Noord-Brabant wil met de proef onderzoeken of het mogelijk is om omwonenden van bedrijven te laten helpen bij het toezicht op de naleving van milieuregels. Binnenkort begint een proef waarbij 15.000 burgers 25 bedrijven gaan helpen controleren op het naleven van de omgevingsvergunning. Ongeveer vijf hiervan zijn agrarische bedrijven, waaronder Rendac, Campina, Suiker Unie en Maandonks Fokvarkens. Deze bedrijven zijn uitgezocht door de provincie en hebben aangegeven mee te willen doen met de proef.

De provincie Noord-Brabant ontvangt jaarlijks zo'n 2.400 milieuklachten over bedrijven. In veel gevallen is de oorzaak van de klacht moeilijk te achterhalen of is er geen sprake van strafbaar gedrag. De provincie zoekt naar aanvullende manieren om overlast en zorgen van omwonenden weg te nemen. Omwonenden van bedrijven ondervinden vaak overlast en staan blootgesteld aan gezondheidsrisico's.

Het onderzoek moet duidelijke geven waarom burger wel of niet hun klachten over een bedrijf melden en waarom het ene bedrijf geen overlast veroorzaakt en het andere wel.

De rapportage van de uitkomsten van de proef wordt in maart 2014 verwacht.

Laatste reacties

  • Elevage

    doet me denken aan een clubje in 40-45 met van die bruine overhemden..........

  • jop

    Misschien is het ook meteen handig uit te zoeken waarom de ene burger meer last heeft van een bedrijf dan de andere. Je zal maar een vervelende buurman hebben. Zo één die overal last van heeft en denkt de miileudienst te moeten bellen. En zo één kennen we allemaal wel.

  • minasblunders1

    Inderdaad Elevage, een griezelige ontwikkeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.