Home

Nieuws 439 x bekeken

Wereldwijde boerenchat op wereldvoedseldag

Woensdag, op wereldvoedseldag, is er voor het eerst een wereldwijde boeren-chat via Twitter. Een internationaal netwerk dat vooral actief is in Engelstalige landen, maar ook in Nederland roept boeren op via #agrichatworld en #WFD2013 mee te doen aan een discussie over de rol van boeren in de wereldvoedselvoorziening.

Voor Nederland is Josien Kapma, boerin en internetjournalist, moderator (beheerder). Bedoeling van het initiatief is dat boeren uit verschillende landen en sectoren ontdekken dat er meer overeenkomsten zijn dan verschillen tussen hen. Kapma: "Er is plaats voor iedereen, er zijn eigenlijk te weinig boeren in de wereld. Ze staan met zijn allen voor de uitdaging de wereld te voeden."

Om de discussie enigszins op gang te helpen en te leiden, lanceert de organisatie vragen waarop de deelnemers kunnen reageren. De vragen luiden bijvoorbeeld: waar ben je als boer het meest trots op, of: hoe kunnen boeren samenwerken. Kapma rekent op vele duizenden deelnemers. De netwerken bestaan onder namen als @Agchat in de Verenigde Staten; @AgrichatUK in het Verenigd Koninkrijk en @AgrichatNL in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.