Home

Nieuws 797 x bekeken 1 reactie

Verzet Brabantse boeren tegen extra regels

Den Bosch - Brabantse veehouders hebben massaal bezwaar ingediend tegen strengere regels die de provincie maakt voor uitbreiding van stallen.

De provincie Noord-Brabant kreeg 550 brieven, vertelde een woordvoerder woensdag. Brabantse veehouders mogen vanaf volgend jaar alleen nog maar uitbreiden als ze aan bovenwettelijke regels voldoen voor bijvoorbeeld dierenwelzijn en gezondheid.
Boerenorganisatie ZLTO had de boeren opgeroepen tot verzet tegen de plannen. De ZLTO meent dat de provincie veehouders en tuinders door een opeenstapeling van eisen dwarsboomt bij hun ontwikkeling. De boerenorganisatie zegt dat 1200 Brabantse melkveehouderijen zich niet verder kunnen ontwikkelen. Ook 170 glastuinbouwbedrijven worden getroffen. Over de aard en herkomst van de bezwaren kan de provincie nog niks zeggen. De woordvoerder weet wel dat het aantal ruim hoger ligt dan normaal.

Eén reactie

  • BW

    Blij dat ik als varkenshouder geen lid ben van ZLTO. Uit bovenstaande blijkt maar weer dat varkenshouderij niet meetelt bij deze club.

Of registreer je om te kunnen reageren.