Home

Nieuws 930 x bekeken

Staat delft onderspit in kwestie over kavelsloot

Zwolle - De staat delft het onderspit in een kwestie over een kavelsloot in het Overijsselse Laag Zuthem. De kort-gedingrechter in Zwolle gaf woensdag de veehouder gelijk, die 15.000 euro van de staat wil omdat een eerdere uitspraak over het graven van een kavelsloot niet is uitgevoerd.

Melkveehouder Pros Veldman en de staat liggen al langer in de clinch vanwege verschillende problemen die zijn ontstaan na de toedeling van de gronden in de ruilverkaveling Marshoek-Hoonhorst. De jongste kwestie gaat over het graven van een kavelgrenssloot. In januari van dit jaar besloot de rechtbank in Zwolle dat de staat de grenssloot moest aanleggen.

Bij de uitvoering van dat werk bleek dat er een telefoonkabel en een waterleiding door het perceel lopen, die het onmogelijk maken de sloot ononderbroken te graven. De staat meende dat op te lossen door de kavelgrenssloot aan een zijde  via een duiker in verbinding te brengen met een andere sloot.

De rechter oordeelt nu dat de staat niet aan zijn verplichtingen heeft voldaan (het graven van een ononderbroken grenssloot) en dat Veldman dus gerechtigd was om de dwangsom van 15.000 euro die eerder door de rechtbank was opgelegd, te verbeuren. Als de staat niet over de brug komt, mag Veldman beslag laten leggen op bezittingen van de staat om op die manier aan zijn geld te komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.