Home

Nieuws 1759 x bekeken 1 reactie

Spoeddebat over Brabantse bouwstop

Den Bosch – Op verzoek van de zeven oppositiepartijen van de Provinciale Staten in Noord-Brabant komt er vrijdag een spoeddebat over de bouwstop voor de veehouderij. De partijen hebben kritiek op de wijze waarop de bouwstop in de Staten is behandeld.

De fractievoorzitters van de coalitiepartijen zouden al van te voren zijn geïnformeerd over de te bespreken bouwstop, terwijl de oppositiepartijen niet waren ingelicht. Volgens Paul Smeulders van GroenLinks is dat in strijd met de provinciewet. "Het kan niet zo zijn dat een deel van de Staten beter voorbereid een debat in gaat dan een ander deel", zegt hij tegen Omroep Brabant. Smeulders verwacht dat het spoeddebat van vrijdag geen gevolgen zal hebben voor de bouwstop. "Die blijft hoe dan ook".
Vorige maand werd in Noord-Brabant op vrijdagavond laat besloten om een bouwstop af te kondigen voor de veehouderij. Dit gebeurde bewust onaangekondigd en op een laat tijdstip, om te voorkomen dat veehouders nog snel vergunningen zouden aanvragen.
Doordat er op deze bewuste dag toch dertig vergunningen werden aangevraagd, lijkt het erop dat het voorstel toch is uitgelekt. De oppositiepartijen, Groenlinks, PVV, PvdA, D66, 50plus, PvdD en OSN willen nu openheid over de voorbereidingen voor de bouwstop.

Eén reactie

  • R.A. de Man

    Onzin, ze mogen weleens een bouwstop geven voor wijken!
    De oude wijken slopen en op die plek weer nieuwe wijken, zo blijft het voor de mensen nog interessant om een nieuw huis te kopen, en heeft de boer nog gewoon ruimte!

Of registreer je om te kunnen reageren.