Home

Nieuws 566 x bekeken

‘Raalte beste in landschapsbeheer’

Putten - De Overijsselse gemeente Raalte is winnaar van de Juichwilg, een prijs voor de gemeente die op een bijzondere wijze landschapsbeheer invult. Landschapsbeheer Nederland reikte deze trofee op 4 oktober uit tijdens een symposium met de titel 'Het Landschap Ben Je Zelf' in Putten. Raalte verdient deze prijs omdat de gemeente er volgens de jury als beste in slaagt de brug te slaan tussen burger en Brussel en agrariërs heeft betrokken bij landschapsbeheer.

Ronduit innovatief vindt de jury de 'Salland deal': boeren die met natuurbeschermingsorganisaties, waterschap, particuliere landgoederen en burgers samenwerken in een collectief en het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) benutten om hun landschap optimaal te beheren. Onder meer LTO en de Agrarische Natuurvereniging zijn hierbij betrokken.
In totaal waren 12 gemeentes genomineerd. De gemeente Winterswijk werd tweede, Eindhoven en Dronten eindigden op een gedeelde derde plaats. De Juichwilg is een bronzen knotwilg en gaat vergezeld van een geldprijs van 5.000 euro voor een landschapsproject.

Of registreer je om te kunnen reageren.