Home

Nieuws 1379 x bekeken 1 reactielaatste update:20 jun 2014

Pachtcontracten volledig digitaal indienen

Den Haag – Pachtcontracten digitaal indienen kan vanaf volgend jaar nog eenvoudiger via www.drloket.nl. Digitaal indienen bij Dienst Regelingen (DR) kon al, maar dan moest nog wel een papierenversie met handtekening opgestuurd worden. Dat is straks niet meer nodig. Dit laat het agentschap DR weten.

Vanaf begin 2014 kan iedereen een pachtcontract volledig digitaal indienen bij de grondkamer. Deze mogelijkheid geldt voor geliberaliseerde pachtcontracten voor zes jaar of korter. Nu is het nog niet mogelijk om een pachtcontract digitaal te ondertekenen. Daarom moet een digitaal ingediend contract ook nog op papier worden ondertekend en verstuurd naar de grondkamer.

DR is bezig het webformulier aan te passen zodat pachter en verpachter van achter de computer hun pachtcontract kunnen ondertekenen. Voordeel is dat het contract dan snel en volledig via internet ingediend kan worden. De goedkeuring wordt ook digitaal toegezonden en komt in Mijn Dossier van de relatie te staan. De uitvoeringsorganisatie laat weten dat hierdoor de grondkamer het digitaal ingediende contract binnen zes weken kan afhandelen.

De afhandeling van digitale contracten gaat sneller, omdat veel controles al bij het indienen worden uitgevoerd, aldus DR. Daarnaast is het mogelijk om eenmaal ingediende algemene voorwaarden of bepalingen te hergebruiken.

Om een contract digitaal te kunnen indienen moeten zowel de pachter als de verpachter de beschikking hebben over een relatienummer, inloggegevens en Tan-codes (digitale handtekening) van DR. Wie nog geen relatienummer heeft kan dit telefonisch aanvragen bij het DR-Loket (mijn.rvo.nl).

Eén reactie

  • zakmes1

    Wat nu word de notaris uitgeschakeld?

Of registreer je om te kunnen reageren.