Home

Nieuws 840 x bekeken 1 reactie

Onstuimig weer luidt wintertijd in

De Bilt - De wintertijd wordt zondag ingeluid met onstuimig weer. Het KNMI verwacht in de middag en avond zware windstoten tot 80 kilometer per uur langs de westkust.

Maandag breidt de verwachting voor harde wind zich uit naar de rest van het land. De kust krijgt te maken met een zuidwesterstorm. In een groot deel van het land kunnen windstoten tot 120 kilometer per uur voorkomen en in het noordwestelijk kustgebied zelfs tot 130 kilometer per uur, aldus het KNMI.

Volgens weeronline.nl is maandag in het Waddengebied zelfs windkracht 11 mogelijk. Het weerbureau verwacht dat de storm in het hele land voor flinke schade aan bomen en gebouwen gaat zorgen. Omdat er nog veel blad aan de bomen zit is de kans op afbrekende takken groot, zegt een woordvoerder van weeronline.nl. Ook kunnen er bomen omwaaien omdat de grond nat is en bomen daardoor minder stevig geworteld zijn dan normaal, aldus de zegsman. Weeronline waarschuwt ook voor afwaaiende dakpannen of platen aan gebouwen.

De ANWB verwacht maandag meer en langere files als gevolg van het onstuimige weer.

Eén reactie

  • minasblunders1

    Beste mensen, OPGELET!!!

    Zijn er meer mensen die, net als ik, geen abonnement hebben op het AgD of Boerderij en al jaren betalen voor deze site? Het schijnt zo te zijn dat voor anderen deze site al die tijd gratis was. Wil je ook je geld terug? Meld je dan aan bij minasblunders@hotmail.com zodat we ons geld gezamenlijk terug kunnen halen.

Of registreer je om te kunnen reageren.