Home

Nieuws 433 x bekeken

Meer transparantie herkomst biobrandstoffen

Den Haag – Leveranciers van biobrandstoffen moeten meer inzicht geven over de herkomst van de biobrandstoffen. Dat zegt staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu toe nadat Groenlinks, D66, CDA en Christenunie hierover moties indienden.

Volgens Mansveld is in de nieuwe richtlijn voor biobrandstoffen opgenomen dat de herkomst inzichtelijk moet zijn. Aanleiding voor de moties is de discussie over duurzaamheid van biobandstoffen als hiervoor palmolie wordt gebruikt die afkomstig is van plantages op voormalig regenwoud.
De VVD pleit per motie om in het biobrandstoffenbeleid de Europese regelgeving aan te houden en hiervoor geen extra Nederlandse eisen op te leggen. PVV-Kamerlid Machiel de Graaf pleit voor het direct stoppen van de bijmengplicht van biobrandstoffen. Mansveld ontraadde deze motie.

Of registreer je om te kunnen reageren.