Home

Nieuws 531 x bekeken 2 reacties

Mansveld roept op tot ambitieuze klimaatdoelen

Den Haag - Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Wilma Mansveld vindt dat de EU zichzelf ambitieuze klimaat- en energiedoelen moet opleggen om de klimaatverandering aan te pakken.

"Dat is goed voor de economische groei van de EU-lidstaten, levert miljoenen banen op en zorgt dat het aandeel duurzame energie stijgt", aldus Mansveld. Ze roept de Europese ministers van milieu op om de lat voor klimaat- en energiedoelen hoog te leggen.

Mansveld verwacht dat dit voor de Nederlandse economie gunstig is. Veel Nederlandse bedrijven hebben hoogwaardige kennis op het gebied van water, milieu en landbouw. "Daar kan onze economie wel bij varen. Die kennis is immers een sterk exportartikel'', aldus Mansveld. Ze wil graag zo snel mogelijk ingrijpen om hogere kosten van klimaatverandering op termijn te voorkomen.
Nederland pleit voor een broeikasgasreductie van ten minste 40 procent in 2030 ten opzichte van 1990. Doel van een ambitieus klimaat- en energiebeleid is de opwarming van de aarde deze eeuw op maximaal 2 graden Celsius te houden. Nederland trekt in de wens op groene groei in Europa samen op met twaalf andere landen. In deze zogeheten Green Growth Group zitten naast Nederland het Vereniging Koninkrijk, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Estland, Slovenië, Italië, Portugal, België en Zweden.

Laatste reacties

  • schoenmakers1

    milieudoel 1, verwijder alle wegopstakels, eens zien hoeveel dit scheelt in de uitstoot van diverse gassen, maar dit zal momenteel wel te simpel zijn

  • jordi 1455

    Dat alle politici hun dure wagen inruilen voor een klein blikje.

Of registreer je om te kunnen reageren.