Home

Nieuws 849 x bekeken

Limburg moet opnieuw kijken naar verplaatsingssubsidie

Den Haag - De provincie Limburg moet opnieuw kijken naar de verplaatsingssubsidie van een bedrijf uit een extensiveringsgebied naar een duurzame locatie.

De veehouder maakte aanspraak op de  subsidieregeling in het kader van het Project Verplaatsing Intensieve veehouderijen Noord- en Midden-Limburg.

De provincie wilde niet meer steun geven dan 80 procent van de gecorrigeerde vervangingswaarde, zoals dat gebeurde bij samenvoeging van bedrijven. De betrokken varkenshouder stelt dat hier geen sprake was van samenvoeging, maar van nieuwvestiging.

De hoogste bestuursrechter zegt in zijn uitspraak dat de provincie onvoldoende heeft gemotiveerd dat niet meer dan 80 procent van de vervangingswaarde kon worden vergoed. De rechter zegt dat ook bij samenvoeging van bedrijven die 80 procent geen maximum was. De provincie kon daarvan afwijken.

De rechter geeft in zijn tussenuitspraak de provincie twee opties: het oorspronkelijke besluit wordt aangepast, of de provincie komt met een betere motivering.  Daarvoor krijgt de provincie twaalf weken de tijd.

Of registreer je om te kunnen reageren.