Home

Nieuws 424 x bekeken 1 reactie

Geen proefverlof Van der G.

Den Haag - Volkert van der G. krijgt geen proefverlof. Dat heeft staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) zoals verwacht vrijdag besloten.

Volgens Teeven is het risico op maatschappelijke onrust en verstoring van de openbare orde te groot, als de moordenaar van Pim Fortuyn op verlof zou gaan. Van der G. zou zo zwaar beveiligd moeten worden, dat een verlof weinig zin heeft, omdat hij ook dan niet normaal integreert in de samenleving.

Ter vervanging krijgt hij een programma aangeboden binnen de muren van de gevangenis waar hij nu zit. Dat bestaat uit een aantal overnachtingen in een woning op het terrein van de instelling en meer activiteiten.

Van der G. moest zich naar het oordeel van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming kunnen voorbereiden op zijn toekomstige echte vrijheid en dus alvast door proefverlof weer aan de samenleving wennen. Maar Teeven leek daar meteen na die recente uitspraak van de Raad al niet veel voor te voelen. Zijn departement heeft de mogelijke maatschappelijke onrust door vrijlating altijd hoog opgenomen.

Eén reactie

  • alco1

    Toen hij nog niet gemoord had was ie ook al niet geintegreert. Dat zal dus nu helemaal wel niet meer lukken.

Of registreer je om te kunnen reageren.