Home

Nieuws 1953 x bekeken

Erik Back krijgt vuurdoop op provinciale LTO-dag

Lutten – Melkveehouder Erik Back uit het Overijsselse Lutten volgt Roelof Steenbeek op als provinciaal voorzitter van LTO Noord in Overijssel.

Op zijn LinkedIn-pagina noemt Erik Back zich innovatief en duurzaam ondernemer. De nieuwe provinciaal voorzitter van LTO Noord Overijssel krijgt woensdag zijn vuurdoop tijdens de dag van de provinciale afdeling van de belangenorganisatie.

Het algemeen bestuur heeft Back maandag formeel benoemd als voorzitter. Steenbeek heeft de functie één periode vervuld. Hij stopt omdat hij ziek is.

Back is verre van een typische boer. Hij combineert een baan bij de verzekeringstak van Delta Lloyd met het beroep van melkveehouder. Om die twee activiteiten optimaal te kunnen combineren heeft hij het melkveebedrijf zo ver als mogelijk geautomatiseerd.

Back is sinds januari 2011 voorzitter van de afdeling Hardenberg van LTO Noord.  Daarvoor was hij al een jaar vice-voorzitter van de afdeling.

Sinds december 2010 is hij districtsraadslid voor het district Midden-Overijssel bij zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Op de dag van LTO Noord in Overijssel (woensdagochtend op landgoed Schuilenburg in Hellendoorn) komen verder Rabobank-man Wim Thus en melkveehouders Bert-Jan en Manon Kloosterman. Bij de ontwikkeling van hun melkveebedrijf hebben zij veel moeten samenwerken met hun omgeving, om het uiteindelijke bedrijf gerealiseerd te krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.