Home

Nieuws 690 x bekeken 1 reactie

EU wil vermelding herkomst vlees

Brussel - In de toekomst moet op varkens-, schapen-, geiten- en pluimveevlees de herkomst van het vlees worden vermeld.

Het gaat dan om de vermelding van het land waar het dier is gehouden en het land waar het is geslacht. Dit staat in de voorstellen voor herkomstetikettering van vlees die de Europese Commissie naar buiten heeft gebracht. Alleen op trimmings en gehakt volstaat de vermelding EU of niet EU.

De voorstellen gaan minder ver dan de regels die gelden voor rund- en kalfsvlees. Daar is de eis dat vermeld wordt waar het dier is geboren, gemest en geslacht. Voor de houderijperiode gaat de Europese Commissie uit van de laatste periode van mesten van minstens twee maanden en in het geval van pluimvee van een mestperiode van één maand.

De Europese Commissie hoopt dat de voorstellen in november in SCoFCAH (commissariaat voedselketen en diergezondheid) ter stemming zullen komen.

Eén reactie

  • Domor

    Dat zou top zijn, dan weet ik tenminste zeker dat ik Nederlands vlees koop.

Of registreer je om te kunnen reageren.