Home

Nieuws 525 x bekeken

EU-boerderij groeit jaarlijks 3,8 procent

Brussel - De omvang van agrarische bedrijven in de EU neemt toe, maar blijft nog altijd ver achter bij andere landbouwgrootmachten. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Europese Commissie.

In de periode 2005-2010 nam het aantal boerenbedrijven in de EU af van 14,5 naar 12 miljoen. Tegelijkertijd bleef het agrarisch areaal stabiel op 172 miljoen hectare. Daarmee steeg de gemiddelde bedrijfsomvang jaarlijks met 3,8 procent tot 14,3 hectare.

Dat is erg weinig in vergelijking met andere grote landbouwlanden. In Argentinië meet een gemiddelde boerderij 315 hectare, in Argentinië 590 hectare en in Australië zelfs meer dan 3.000 hectare. Ook de Verenigde Staten, Brazilië en Chili kennen aanmerkelijk grotere bedrijven dan Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.