Home

Nieuws 2684 x bekeken

DuynieBeuker neemt fouragehandel Jan Bakker over

Oldebroek/Alphen aan den Rijn - De veevoederactiviteiten van Jan Bakker worden per 1 december door DuynieBeuker overgenomen. Het streven is om de fourageactiviteiten eind 2013 in DuynieBeuker te integreren. De overdracht van de veevoederactiviteiten is volgens Jan Bakker vooral ingegeven door een sterk veranderende markt.

Jan Bakker: "De veevoedermarkt was voor ons een steeds lastiger markt. Door alle fusies van de laatste tijd wordt het steeds moeilijker voor ons om te voldoen aan de veevoedervraag van onze klanten. We waren eigenlijk niet meer in staat een compleet pakket te leveren. Dan is het verstandiger te stoppen met de fourageactiviteiten."
Volgens Bakker is zijn fourageportefeuille voor DuynieBeuker vooral ook interessant omdat de diervoederleverancier, met hoofdvestiging in Alphen aan den Rijn, met deze overname vooral veel meer ruimte krijgt in de ruwvoedermarkt. "DuynieBeuker is nu vooral actief in vochtrijke diervoerders."

Richard Corsmit, CEO van DuynieBeuker, ziet in de overname van de veevoederactiviteiten een goede aanvulling voor zijn bedrijf. Corsmit: "Het ligt in het verlengde van onze activiteiten. De grootste meerwaarde voor ons is dat een groot deel van het veevoedervolume van Jan Bakker, ergens tussen de 450.000 en 500.000 ton, bestaat uit ruwvoer. Dat is een mooie aanvulling op ons veevoederpakket, omdat we daar wat minder sterk vertegenwoordigd waren."

Aan de overname zijn beperkte personele consequenties verbonden. Zeven vertegenwoordigers die zich bij Jan Bakker met de fourageactiviteiten bezighouden zullen in dienst treden van DuynieBeuker. Corsmit: "Die vertegenwoordigers kunnen nu met een breed pakket de klanten bedienen, dat geldt ook voor onze huidige vertegenwoordigers.
Volgens Jan Bakker zullen zijn klanten de komende week op de hoogte gebracht worden van wat de gevolgen van de overname voor hun zijn. Bakker: "Klanten mogen van DuynieBeuker dezelfde service, klantgerichtheid en kwaliteit verwachten als ze van mij gewend zijn. Natuurlijk is elke klant vrij in de keus van leveranciers."
Wat de omvang van de veevoederactiviteiten binnen zijn totale onderneming is wil Jan Bakker niet zeggen.
Overigens zal Jan Bakker de komende jaren als adviseur voor de veevoederhandel verbonden zijn aan DuynieBeuker. Corsmit: "De voerhandel is een persoonlijke handel, we maken graag gebruik van de kennis en het netwerk van Jan Bakker."
Met deze overname gaat DuynieBeuker verder op het pad een sterke speler op de groeiende Europese markt te worden. Het is pas een paar maanden geleden - mei 2013 - dat Duynie met Beuker fuseerde. DuynieBeuker is onderdeel van Duynie Holding en heeft acht vestigingen in Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.