Home

Nieuws 339 x bekeken

DuPont ziet omzet landbouwdivisie toenemen

Wilmington - DuPont heeft met zaaigoed en gewasbeschermingsmiddelen het afgelopen kwartaal 1,6 miljard dollar (1,16 miljard euro) omzet geboekt, 15 procent meer dan een jaar geleden.

De Amerikaanse onderneming verkocht vooral meer insecticiden en profiteerde van hogere prijzen voor zaaigoed in Zuid-Amerika. De divisie boekte door hogere kosten 62 miljoen dollar (45 miljoen euro) verlies.
Het operationeel verlies was 8 miljoen dollar kleiner dan een jaar eerder. DuPont breidde in de periode voor enkele tientallen miljoenen het aandeel in het Zuid-Afrikaanse Pannar Seeds - gespecialiseerd in mais -  uit. Voor DuPont is het eerste halfjaar traditioneel sterker omdat het groot is op het Noordelijk halfrond, waar boeren vooral in die periode zaad en beschermingsmiddelen kopen voor het zomerseizoen. Van een dip in het derde kwartaal schrikken de aandeelhouders van DuPont daarom doorgaans niet.
DuPont, het bedrijf achter het merk Pioneer Hi-Bred, verwacht voor het vierde kwartaal wel een kleine winst te maken met landbouwproducten. Op het Noordelijk halfrond wordt vroeg zaad ingekocht in het vierde kwartaal terwijl in Zuid-Amerika de vraag nu het zaaiseizoen net is begonnen groot is. De verkopen lopen met name in Brazilië erg goed.
Onder CEO Ellen Kullman richt DuPont zich toenemend op de landbouw maar ook biobrandstoffen. Deze activiteiten moeten zwakte bij de verfdivisie goedmaken. Analisten speculeren over de vraag of DuPont de verfdivisie niet los zet of verkoopt, omdat dan de waarde van het aandeel fors kan toenemen. Het totale concern zag de winst toenemen met 5 procent tot 426 miljoen dollar, bij een eveneens 5 procent grotere omzet van 7,74 miljard.

Of registreer je om te kunnen reageren.