Home

Nieuws 2393 x bekeken 4 reacties

Curator Willy Selten wil vrijgave vlees

Oss - De curator van vleesgroothandel Willy Selten wil desnoods via de rechter afdwingen dat de opgeslagen vleesvoorraad van het failliete bedrijf mag worden verkocht. Dat zegt curator Jaap van der Meer in het tweede faillissementsverslag dat dinsdag is gepubliceerd.

De voorraad van ongeveer 2 miljoen kilo vlees van het failliete bedrijf is opgeslagen in vier vrieshuizen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de voorraad geblokkeerd, omdat volgens de NVWA de herkomst van het vlees niet kan worden vastgesteld. De curator zegt dat de opbrengst van het vlees kan worden gebruikt om met name de Rabobank en een aantal vrieshuizen te kunnen betalen. De Rabobank vordert bijna 2 miljoen euro. De Lage Landen Trade Finance  heeft een vordering van bijna 2,4 miljoen euro.

Van der Meer heeft met hulp van specialisten minutieus onderzoek gedaan naar de herkomst van het vlees. De curator heeft het standpunt ingenomen dat het vlees in de handel kan komen, als aannemelijk is dat het afkomstig is van bedrijven met een Europese erkenning. Dat onderzoek is bemoeilijkt doordat de administratie door de inlichtingen- en opsporingsdienst van de NVWA in beslag is genomen in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar fraude met vlees. De NVWA is na aandringen van de curator bereid geweest een deel van de administratie vrij te geven. Maar omdat de curator nog steeds niet alle stukken heeft, wordt het faillissementsonderzoek van de curator ernstig belemmerd.

Eind vorige maand heeft de curator aan landbouwstaatssecretaris Sharon Dijksma en de NVWA gevraagd of de blokkade op het vlees kan worden opgeheven. De curator geeft aan dat het vlees waarin een verhoogd gehalte van het diergeneesmiddel fenylbutazon is aangetoond, in geen geval in de handel mag worden gebracht. Dat vlees wordt apart gehouden 'met inachtneming van een ruime veiligheidsmarge'.

De curator heeft een aantal juridische procedures laten doorlopen, die het bedrijf zelf al was begonnen tegen de NVWA of het ministerie. Daarnaast heeft de curator bezwaar gemaakt tegen een aantal besluiten van de NVWA.

Laatste reacties

 • Mulders

  Dus als die 2 miljoen kilo verkocht is zijn ze meer dan schuldenvrij?

 • aaldert

  dit vlees moet worden vernitigt om een stabile prijs te houden in de vlees markt het is niet niks

 • koestal

  volgens mij is het kattevoer

 • betalert

  Alle 3 bovenstaande reacties zijn ongepast en dat alleen maar omdat de NVWA niet goed heeft op-ge-past.
  Vlees zal helaas voor te lage prijs en te hoge kosten de markt opkomen.
  In mijn diepvries past wel 20 kilo, dus zeg maar wat het kosten moet.

Of registreer je om te kunnen reageren.