Home

Nieuws 457 x bekeken

Brits product sleutelrol voor Britse supermarkt

Manchester – Britse waren inkopen en dus verkopen is een belangrijk concurrentievoordeel aan het worden voor de grote supermarkten in dat land. ''De consument maakt zich druk over de Britse landbouw en de boeren en wij geloven dat die ontwikkeling ons zal helpen om verder te groeien.''

Dat stelde de topman van supermarkt Sainsbury's, Justin King, tijdens een bijeenkomst in het kader van het congres van de Conservative Party in Manchester.

Sainsbury's, het in omvang derde supermarktbedrijf van Groot-Brittannië, zag de omzet in het afgelopen kwartaal met 2 procent toenemen. King schrijft de goede gang van zaken voor een flink deel toe 'aan onze toewijding aan Britse levensmiddelen': ''Britse waren inkopen en de Britse boeren steunen komt op nummer twee als we de klanten vragen wat ze belangrijk vinden op het gebied van onze verantwoordelijkheid. Als we iets in eigen land kunnen inkopen, dat moeten we dat volgens de consument ook vooral doen. Ze willen dat het veilig, gezond, vers is en ook goed smaakt. Daar kijken wij dan ook naar.''
Sainsbury's heeft een paar maanden geleden aangekondigd geen vers varkensvlees meer te kopen uit ons land of Denemarken maar alles uit eigen land te halen. Verse kip komt al meer dan tien jaar van Britse leveranciers, terwijl de winkelier naar eigen zeggen ook de grootste verkoper van Britse appels en peren is.
Deze en andere Britse winkelbedrijven spelen daarmee in op de voortdurende druk van de boerenbonden om de 'eigen' boeren te steunen. Voorzitter van de National Farmers Union Peter Kendall is dan ook ingenomen met Kings woorden: ''Wat Sainsbury's nu doet, geeft onze leden het vertrouwen om verder te investeren in hun bedrijven. Het is dan voor ons natuurlijk wel een uitdaging om producten te leveren die aan hun eisen voldoen. Wij geven hoog op over de prima voeding die we kunnen leveren en de supermarkten kunnen die boodschap dan weer overbrengen naar hun klanten.''

Of registreer je om te kunnen reageren.