Home

Nieuws 463 x bekeken

Bemestingsmonitor voor bodemkennis

Wageningen - Bedrijfslaboratorium Blgg Agroxpertus lanceert een nieuwe bemestingsmonitor. Blgg noemt het een drietrapsraket, bestaande uit de onderdelen bodem, teelt en check.

Met de grondmonsteranalyse wordt de bodemvruchtbaarheid in kaart gebracht. Vervolgens wordt een analyse gemaakt van de voorraad mineralen de beschikbaar is voor de komende teelt. De check is een bodemanalyse om in de teelt de vinger aan de pols te houden. De bodemanalyse gebeurt in het najaar, de teeltanalyse in het voorjaar.

De bodemvoorraad aan voedingsstoffen is een indicatie voor de bodemvruchtbaarheid. Dat is de basis voor een voor een hoge productie en een gezond gewas, maar hoeft volgens productmanager Arjan Reijneveld nog niets te zeggen over de beschikbaarheid voor het gewas. Dat is afhankelijk van factoren als calcium- en ijzergehalte en de bodemstructuur. Blgg geeft handvatten voor eventuele verbeteringen.

De onderdelen kosten 50 tot 60 euro per stuk.

Of registreer je om te kunnen reageren.