Home

Nieuws 764 x bekeken 1 reactie

Weinig boeren klant bij SNS

Roggel - De afgelopen weken gonsde het van de geruchten over nieuwe overheidssteun aan het financiële concern SNS Reaal, dat door grote verliezen bij zijn vastgoedpoot SNS Property Finance in moeilijkheden is geraakt. Volgens marketingbureau AgriDirect zitten tussen de 100 en 200 boeren en tuinders bij deze bank.

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een plan dat de financiële toekomst van SNS Reaal moet waarborgen. Het financiële concern is door De Nederlandsche Bank (DNB) aangemerkt als systeembank, wat betekent dat de bank te belangrijk wordt geacht om failliet te laten gaan. Op welke manier de ondergang van het bedrijf moet worden voorkomen is echter nog onduidelijk.

Een van de scenario's is een nationalisering, zoals eerder gebeurde met ABN Amro en de Nederlandse onderdelen van Fortis. Een andere optie is om de slechte vastgoedleningen van probleemdochter Property Finance onder te brengen in een zogeheten 'bad bank'. Ook in dat geval zou de overheid voor een forse kapitaalinjectie moeten zorgen, mede omdat banken als ING en ABN Amro vanwege de eerder ontvangen staatssteun niet mogen meewerken aan dat plan.

Eén reactie

  • koestal

    Reaal regelt het allemaal,Reaal was vroeger van de vakbonden

Of registreer je om te kunnen reageren.