Home

Nieuws 1651 x bekeken

Vion doet Oerlemans van de hand

Eindhoven - Vion verkoopt Oerlemans Foods aan conservenfabrikant Baltussen. Daarmee zet het levensmiddelenconcern een volgende stap in het afstoten van onderdelen, die niet tot de kernactiviteiten behoren.

Afgelopen oktober maakte Vion al bekend Banner Pharmacaps in de etalage te zetten. Oerlemans Foods is producent van vriesverse groenten, fruit en aardappelproducten en heeft een assortiment van zo’n duizend producten. Het bedrijf richt zich op de internationale markt en heeft productielocaties in Nederland en Polen. Oerlemans hoofdkantoor is in Venlo gevestigd.

Koper Baltussen richt zich hoofdzakelijk op het verwerken, aanbieden en leveren van groenten in glas aan retailers in West-Europa. De onderneming heeft met Bio+ een belangrijke positie in het biologische segment. De ondernemingsraad van Oerlemans moet zich nog uitspreken over de verkoop. Ook is de deal onderhevig aan goedkeuring van de mededingsautoriteiten in Polen en Oekraïne.

Of registreer je om te kunnen reageren.