Home

Nieuws 926 x bekeken

Tönnies-eigenaars vechten strijd uit bij rechter in Bielefeld

Rheda-Wiedenbrück - De onderlinge strijd tussen de eigenaars van het Duitse vleesconcern Tönnies wordt binnenkort uitgevochten voor de rechter.

Grootaandeelhouder Robert Tönnies heeft tegen zijn oom en mede-vennoot Clemens Tönnies een klacht ingediend bij het Landgerecht in Bielefeld. Robert eist een belang van 5 procent terug van Clemens Tönnies. Dit belang had hij in 2009 overgedragen aan zijn oom, maar dat betreurt hij nu omdat Clemens Tönnies zaken doet die naar zijn mening schadelijk kunnen zijn voor het concern. Het gaat daarbij om door Clemens voor eigen rekening gepleegde investeringen in vleesbedrijven in Rusland en Duitsland. Robert Tönnies is van oordeel dat deze belangen ondergebracht dienen te worden in het concern, zo meldt het Duitse persbureau DPA op de website van het ministerie van justitie van Noordrijn-Westfalen.

Tevens eist Robert dat er een eind wordt gemaakt aan het dubbele stemrecht dat zijn mede-vennoot in de aandeelhouderscommissie heeft. Beide aandeelhouders hebben een belang van 50 procent in het concern. Robert is de zoon van wijlen Tönnies-grondlegger Bernd Tönnies. Deze had een meerderheidsbelang.

Tönnies is de grootste varkensslachter van Duitsland en draait een omzet van ruim 5 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.