Home

Nieuws 1347 x bekeken 1 reactie

Ruilverkaveling Land van Maas en Waal klaar

Arnhem - De omvangrijke ruilverkaveling in het Land van Maas en Waal is op papier klaar. Na twaalf jaar onderhandelen verwisselt bijna een kwart van het 9.470 hectare grote gebied in Gelderland van eigenaar. Daardoor komt grond vrij voor natuurontwikkeling tussen de rivieren Maas en Waal.

Bij de ingrijpende ruilverkaveling zijn bijna 900 grondeigenaren betrokken, aldus de Dienst Landelijk Gebied vrijdag. Het aantal landbouwpercelen is teruggebracht van 7000 naar 5500.

Door de nieuwe inrichting is 20 hectare grond vrijgekomen voor verbinden van natuurgebieden. In de uiterwaarden is 145 hectare grond vrijgeruild en 27 hectare grond is beschikbaar voor het aanleggen van natuurvriendelijke oevers. Voor noodzakelijke hoogwatermaatregelen is nu 6 hectare grond beschikbaar.

Eén reactie

  • Sombermans

    De vraag is of we hier iets mee opschieten. Naar mijn ervaring werden de uiterwaarden vroeger beter beheerd wanneer een boer ze in pacht had dan tegenwoordig. Motorcrossers hebben vrij spel en in de zomer worden de oevers gebruikt als parkeerplaats voor pootjebaders.

Of registreer je om te kunnen reageren.