Home

Nieuws 394 x bekeken

Parijs en Berlijn gaan GLB-standpunt afstemmen

Parijs - De Franse en Duitse regeringen gaan hun standpunten rond de hervorming van het Europese landbouwbeleid op elkaar afstemmen. Dat heeft de Franse minister van landbouw Stéphane le Foll laten weten na overleg met zijn Duitse collega Ilse Aigner tijdens de Grüne Woche. Voor beide ministers blijft het landbouwbeleid wel nadrukkelijk één van de pijlers onder de EU.

Volgens Le Foll lopen op dit moment vooral de standpunten rond de vergroening niet parallel. ''We gaan er de komende weken aan werken om op dat punt tot een akkoord te komen.'' Volgens Le Foll is het echter wel noodzakelijk dat de staatshoofden eerst een besluit nemen over de financiële toekomst van de EU.

De beide ministers waren mede in Berlijn om de herdenking van het Verdrag van het Elysée bij te wonen waarmee Frankrijk en Duitsland vijftig jaar geleden hun samenwerking bezegelden. Volgens Le Foll 'heeft de landbouw een belangrijke rol gespeeld in de Frans-Duitse verzoening'. ''Vandaag de dag blijft het beleid met betrekking tot de landbouw en het platteland in het hart van het Europese project staan'', aldus Le Foll. De herdenking krijgt een vervolg tijdens de Salon international de l'agriculture die eind februari wordt gehouden in Parijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.