Home

Nieuws 1284 x bekeken 2 reacties

Omzet Monsanto groeit 21 procent

St Louis – Monsanto heeft de omzet fors zien stijgen. In het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2012/2013 haalde het Amerikaanse agroconcern een omzet van ruim 2,9 miljard dollar (2,2 miljard euro). Dat is 21 procent meer dan in dezelfde periode van 2011/2012.

De nettowinst over de periode van september tot en met november 2012 komt op 339 miljoen dollar (259 miljoen euro). Dat is 2,7 keer meer dan de 126 miljoen dollar (96 miljoen euro) die Monsanto overhield in het eerste kwartaal van 2011/2012.

Monsanto schrijft de stijging van de omzet en de winst vooral toe aan de verkoop van transgeen maiszaad in Zuid-Amerika. Die mais is genetisch zo veranderd dat deze bestand is tegen het onkruidbestrijdingsmiddel Roundup. Monsanto verkocht daardoor ook veel meer Roundup in Zuid-Amerika. De verkoop van transgene sojabonenzaad is daar juist afgenomen.

Monsanto meldt ook een sterke toename van de verkoop van maiszaad in de VS. Analisten verwachten een verdere groei van het maisareaal in de VS naar het grootste areaal sinds 1937.

Topman Hugh Grant van Monsanto verwacht over heel 2012/2013 een sterke groei van de omzet en de winst. “Dat wordt het derde achtereenvolgende jaar dat Monsanto een sterke groei laat zien.”

Laatste reacties

  • josrodenburg

    criminele organisatie!! biologische boeren opsluiten omdat ze biologische producten verkopen. ondertussen staat er achter het witte huis biologisch gewassen want ze weten allemaal dat het gemanipuleerde mais en de rest niet gezond is. er gaat zo veel geld in om dat houd je niet meer tegen, hoe frustrerend het ook is.

  • Willem1962

    Ben het helemaal met je eens jos. Monsanto is een erg agressief bedrijf, met een hele dikke vinger in de Amerikaanse regeringspap, voornamelijk bij de Republiekijnen. Als Monsanto zegt 'Spring' word er direkt gevraagd 'hoe hoog' door een heel stel heren/dames.
    Het eeuwige gemanipuleer en gedreig tegen de agrariers is een heel groot gevaar. Dit soort bedrijven moet een halt toegeroepen worden, maar dat zal nog wel enige jaren duren, voor er een opstand komt.
    Maar dat ie komt staat als een paal boven water. En waarschijnlijk doordat er een verband word gevonden tussen bepaalde ziektes en het hele gevaarlijke gemanipuleer met genen in ons voedsel.

Of registreer je om te kunnen reageren.