Home

Nieuws 1924 x bekeken 56 reacties

OM: handel in antibiotica gevaar voor volksgezondheid

Groningen – Het Openbaar Ministerie (OM) zet hoog in tegen de illegale handel in antibiotica.

Justitie klaagt verdachten in de illegale handel in antibiotica aan wegens het in gevaar brengen van de volksgezondheid, waarop een maximum gevangenisstraf staat van twintig jaar. Volgende week maandag komen in Groningen de verdachten voor die in maart 2011 werden aangehouden in verband met een grootschalig illegaal netwerk van antibioticahandel.

Er werden duizenden kilo’s antibiotica in beslag genomen op zes bedrijven en zes woningen in Overijssel en Groningen. Bij het netwerk zijn een Groningse vleeskuikenhouder en handelaar en een Overijsselse leverancier van veterinaire voedingssupplementen betrokken. Een aantal andere mensen verleende hulp aan de hoofdverdachten. Volgens justitie zijn 24 vleeskuikenhouders betrokken als afnemer van het illegale netwerk.

Het is niet voor het eerst dat gevaar voor de volksgezondheid door het Openbaar Ministerie als strafverhogend element wordt gebruikt in de strijd tegen illegaal diergeneesmiddelengebruik. Ook bij rechtszaken tegen illegaal gebruik van groeibevorderaars als clenbuterol in de jaren negentig werd de handelaren voor de voeten geworpen dat er sprake was van gevaar voor de volksgezondheid.

Laatste reacties

 • huubjansen

  Terecht, genadeloos hard straffen, overmatig antibiotica gebruik is niet meer van deze tijd, en de illegale handel daarin is al helemaal uit den boze. Dergelijke praktijken kunnen we als gehele landbouwsector niet gebruiken.

 • minasblunders1

  Politiek heeft toch gelijk dus.

 • jordi 1455

  ze zitten te zeuren dat bij dieren overmatig antibiotica wordt gebruikt maar bij mensen gebeurd dat ook en daar hoor je niemand over.

 • huubjansen

  @Jordi 1455,

  Onderbouw je dat even met cijfers?

 • Mozes

  Zo hard mogelijk aanpakken. Deze personen zijn zeer schadelijk voor de gehele veehouderij.

 • joannes

  In elke bedrijfstak zijn criminelen aktief, dus ook in de agro. Dat betekent niet dat de sector crimineel is. Wat te denken van de Politiek met die VVD er http://nl.wikipedia.org/wiki/Jos_van_Rey, Die plukte ook de bloemjes aan de grenzen van wat net niet kan! Dan vraag ik me ook af wie de productie controleert, hebben zij geen idee gehad? Wat hun eigenlijke taak is! Bescherming van de volksgezondheid tegen ziekten en....criminelen!

 • politiek

  Jordi 1455 en joannes doen weer de uiterste best de aandacht elders weg te leggen.
  Zwakte en angst. !
  Wil je de sector eerlijk, gezond, duurzaam en veilig krijgen , vooral ook ten gunste van de burger en de boerengezinsbedrijven zelf , dan zul je personen nodig hebben die ook voor een spiegel durven te staan. !
  Zoals eerder aangegeven heb ik ook wel wat rapporten en dossiers , o.a. ook over gebruik van (pro)hormonen in de sector ( ook vertrouwelijke ) , maar als zelfs de sector zelf er nog niet eens in durft te kijken , dan is er nog heel wat mis. !

 • joannes

  Poltiek, klaag je de hele politiek aan voor de affaire van Rey? Doe dat dan ook niet bij de Agro! Dat geleuter over de spiegel en eerlijk, de ruime meerderheid van de boeren weten niet, kennen niet, kunnen niet en willen niet met crimineel gedrag te maken hebben. Hun bedrijf en gezin zijn hun teveel waard om narigheid te riskeren. Hoe kan je iemand die dag en nacht met het leven en de natuur te maken heeft en er afhankelijk van is betichten van oneerlijk gedrag. En dat over één kam scheren is jouw grote handicap. Wanneer jij het geweten wil spelen doe dat dan bij diegene die crimineel of functioneel tolerant mee bezig zijn. Onschuldigen beschuldigen is ook een misdaad!

 • jordi 1455

  Politiek wij gebruiken geen anti-biotica als het niet nodig is, dat is weggegooid geld. volgens mij moet jij politiek wel 40 anti-biotica kuren nemen om van die Haagse ziekte af tekomen.
  Ik leg de aandacht niet elders weg, jij springt contstand van de hak op de tak en altijd een dom lul verhaal klaarliggen.

 • mazzel1

  Nu heb ik zelf ook enkele zeer geheime dossiers waarin staat dat Politiek een grote leugenaar en opruier 1e klas is maar hier kan ik nog niet mee naar buiten komen. Ik wacht eerst op Politiek totdat hij zijn zeer geheime dossiers publiceert...

 • politiek

  Beste Joannes,
  Dat je liever de andere kant opkijkt is al langer bekent. Gelukkig kun je goed overweg met je collega,s. Nimmer heb ik gezegd dat alles crimineel is. Zeer beslist heb ik ook nimmer gezegd dat alles vredig , hardwerkend, eerlijk en zuiver is waar u zo graag over praat.
  Eerder heb ik wel eens een voorbeeld aangehaald.
  Denk b.v. aan een hardwerkende buurman ( ik heb dus niet gezegd uw buurman ) U heeft er een prima relatie mee. Ook zijn bedrijf en gezin is hem en u alles. Alleen jammer dat hij wat te speels wordt met het overbuurmeisje.
  Uw overbuurmeisje vertrouwd u zijn ,,vriendschap,, toe.
  Moet u voor die lieve vrede dan maar zwijgen ? !

 • joannes

  Politiek, je hebt een zieke paranoia geest. Noem de zaken bij de naam: Er was een politie agent die zich vergreep aan zijn buurmeisje en het begroef in zijn achtertuintje en een boer die 13 jaar lang zijn mond heeft gehouden. Beide zijn en worden gestraft voor hun gruwelijke daad. Maar je wilt toch niet alle politie agenten crimineel noemen? Doe het dan ook niet met de boeren! En.... zo ge doet zo ge ontmoet, daarom alle vertrouwen in elkaar tot het tegendeel bewezen is. Daar zijn wetgeving en strafrecht voor.

 • politiek

  Beste joannes
  Zo ook in de kerk vroeger,
  Niet de priester of de pastoor die zich vergreep aan anderen, vaak minderbegaafden was het probleem,
  Nee, degene die er melding van maakte was het probleem.
  Je behoorde te zwijgen ! .

 • politiek

  Alhoewel niet alle priesters en pastoors ,,schuldig,, waren bleven ook die lang zwijgen.

 • joannes

  Maar best Politiek wie praat over zwijgen:jij! JIj doet het voorkomen dat boeren onder elkaar een geheim bewaren waar de volksgezondheid mee wordt benadeelt. Het komt niet in je hoofje op dat pakweg 30000 boeren van levende have, die nota bene van alle kanten productcontrole krijgen gewoon niet kunnen rommelen. Op een paar avonturiers/criminelen na die hun zaken niet aan de bel hangen en zeker hun buurman niet vertellen heeft geen boer bemoeienis met oneigelijke praktijken. Het zijn geen wielrenners die onder leiding van een coach tot prestaties gedwongen worden! Je zieke paranoia geest slaat gewoon op hol iedere keer weer...... voor de aandacht of vertier, ik weet het niet, maar, ik wordt dood moe van je geleuter! En dat je de kerk erbij haalt is helemaal onzin. Dat staat compleet op zichzelf en werd via het autoritaire systeem afgedwongen. Iets wat in de kerk herstelt en onder de boeren nooit gegolden heeft. Er zijn weinig boeren die repect hebben voor autoriteiten, behalve de bank, en zelfs dat is tanende. Kortom onzin, dat gedram van je!

 • politiek

  Beste joannes
  Als u respect heeft naar anderen in het gevarieerd ,,groepje ,, en niet spot met de slachtoffers waarover ik schrijf in een ander lijntje ben je wat mij betreft gewoon welkom.
  Wel wil ik u verzoeken om gewoon ,,netjes,, te blijven praten of discussieren.
  Verwenselen horen daar niet bij.
  Het mag gerust scherp wezen om stappen te kunnen zetten.
  Uiteraard hoop ik dat u alles kan weerleggen !
  Als u het kan weerleggen mag u dat uiteraard gewoon kenbaar maken ! .
  Mag ik van u horen ?

 • jordi 1455

  politiek

  niemand wil problemen met ome agent.
  Als volk hebben we het recht om te weten wat er allemaal in die kamer gebeurd.
  Zo niet kunnen we zeggen dat ze informatie achter zich laten liggen.
  Als die informatie bekend wordt, zijn ze bang om kiezers te verliezen.

 • joannes

  Politiek, geef mij een goede reden om met je in de groepje te praten? Wat moet het opleveren en waarom? Wat kan ik en die anderen daarin bereiken? Op de site heb je niet anders dan kritiek en argwaan dus ........ je kijkt naar ons alsof niet voldoende ingelicht, of overtreder van regels. Dat wordt een ongelijke vervelende discussie wanneer ik weet dat ik niets verkeerd doe. Laat staan dat ik de les gelezen moet worden zoals je iedere keer doet. Maak publiek wat je te vertellen hebt en we behoeven er geen reistijd en brandstof aan te besteden. Veel efficienter!

 • politiek

  Beste jordi 1455

  Ik begrijp van u op een ander lijntje dat u inderdaad wat moeite, angst heeft om open en transparant te communiceren.
  U kun wel verwijzen naar het volk als excuses.
  Het volk begint echter bij u zelf !

 • politiek

  Beste Joannes
  Gewoon niet doen en thuisblijven.
  Bespaar je brandstof . !
  Ik heb aangehaald duizenden slachtoffers tot misvormde kinderen toe !
  Als u daar geen motivatie uit kan halen kunnen we dat inderdaad beter met anderen doen.
  Deze keer zijn we het samen eens .

 • Mozes

  Joannes,jordi en anderen, ik geloof dat ik politiek wel begrijp. Het gaat er helemaal niet om of zijn beschuldigingen juist of onjuist zijn. Het gaat om de kick van het beschuldigen.
  Vergelijk het met een agressieve man die zijn vrouw mishandelt. De vrouw kan een discussie aangaan of de klappen terecht of onterecht zijn maar zal dat wat veranderen? De vrouw kan glashard aantonen dat de klappen onterecht zijn maar de volgende dag zal de man weer dezelfde klappen uitdelen. Iedere keer dat de man klappen uitdeelt ervaart hij verlichting in stres en frustraties. Daar gaat het om. Of de klappen terecht of onterecht zijn schuift hij met allerlei smoezen voor zich uit.
  Net zoals deze agressieve man met zijn vuisten zijn vrouw klappen voor het hoofd geeft zo geeft politiek de boeren met beschuldigingen klappen voor het hoofd. Iedere keer dat politiek beschuldigingen kan uiten ervaart hij verlichting in stres en frustraties. Je kunt een discussie voeren over de juistheid van zijn beschuldigingen maar dat maakt niets uit. Daar gaat het helemaal niet om. De juistheid of onjuistheid kan politiek oneindig voor zich uit schuiven door te verwijzen naar 'vertrouwelijke rapporten'. Het gaat politiek alleen om het UITEN van beschuldigingen en de verlichting in stres en frustraties die hij daardoor ervaart.

 • politiek

  Beste Mozes

  Nu Joannes liever wat brandstof bespaart , bent u van harte welkom om alles te weerleggen. Die verwenselen van u tot nu toe kan ik wel overheen stappen.
  Uiteraard gaan we in dat gevarieerd ,, groepje,, met respect met elkaar en slachtoffers om.
  Mag ik van u horen . ?

 • politiek

  Beste Mozes

  Nu Joannes liever wat brandstof bespaart , bent u van harte welkom om alles te weerleggen. Die verwenselen van u tot nu toe kan ik wel overheen stappen.
  Uiteraard gaan we in dat gevarieerd ,, groepje,, met respect met elkaar en slachtoffers om.
  Mag ik van u horen . ?

 • joannes

  Mozes, je vergelijking met een man die zijn vrouw voor eigen opluchting en verlichting slaat gaat me een beetje ver maar Politiek heeft inderdaad iets van een dwangmatig aanklager waarschijnlijk gemotiveerd door wat hij zegt: ¨duizende slachtoffertjes tot misvormde kinderen toe¨ Maar ja... de vraag is heeft hij een punt of is hij een dwangmatige neuroot die op de verkeerde site een notoire aanklager wordt voor een ingebeeld probleem! Ik weet het niet en ben geen advocaat, psycholoog of psychiater. Of anders gezegd we leven in Nederland een democratisch land met een regel en wetgeving + strafrecht, dus ... wanneer er iets fout is of gaat zijn er hopenlijk organen die hier op toezien en grenzen stellen. Hij gaat mijns inziens veel te ver met zijn aanklacht de volksgezondheid op de boeren af te schuiven. Boeren, die zoals ik al zei, m.i. hun best doen aan alle regeltjes te voldoen. regeltjes die voordurend in aantal en vormen groeien. Product en leveranciers controles + de hoog opgeleide veeartsen en dan nog de controle organisaties. Zie vervolg

 • joannes

  Vervolg #24 Kortom zelfs al gaat een boer bewust in de fout heeft hij een kleine kans door de mazen van de regeles en controle organen te zwemmen. Dus mijn logica zegt dat zijn aanklacht niet meer is dan schuld te leggen en publiek te vinden voor zijn eigen traumas en problemen. Zijn paranoia idee dat boeren bewust de volksgezondheid ondermijnen. Wanneer hij zijn groepje krijgt, krijgt hij voor zijn gevoel gehoor voor zijn vermeende probleem en mogelijk een gevoel van verlichting. Zoals die man in je voorbeeld die zijn vrouw slaat. Ik besteed er algenoeg tijd aan en ga er zeker niet voor reizen!

 • Mozes

  Ik heb met mijn vergelijking duidelijk willen maken dat het bij politiek alleen gaat om de kick van boeren voor het hoofd stoten met beschuldigen. Opvallend in dit verband is dat we een beschuldiging keihard kunnen weerleggen en in een andere discussie komt politiek met dezelfde beschuldiging terug alsof er nooit wat over gezegd is. Het beschuldigen is een doel op zichzelf, de juistheid maakt niets uit.

 • politiek

  Beste Joannes
  Zoals eerder aangegeven. Gewoon thuisblijven. ! Brandstof besparen ! Misschien is de afstand slechts een paar kilometer ! . Nimmer heb ik gezegd dat alle gezondheidsproblemen tengevolge van de veehouderij zijn. Maar dat geeft u echter geen enkel recht waar de lijntjes wel liggen , om daarover te zwijgen .
  Beste joannes, inderdaad heb ik gesproken over duizenden.
  Een misvormd kind is levenslang misvormd.
  Al kunt u er maar 1 redden !! ?? .Met mogelijk een paar liter brandstof wat u aanhaald als excuus !
  Desnoods kunt u ook per fiets of te voet komen.
  Het is niet alleen het bestrijden van b.v. kanker , diabetes , enz. maar ook het voorkomen is iets wat helaas nog niet voor ieder bespreekbaar is.
  Joannes , je bent nog welkom.


 • politiek

  Beste Mozes,

  Durft u het aan om gewoon in het ,,groepje,, alles te weerleggen wat u/ik zeg.
  Zoals u zegt in uw reactie # 26
  Mogenlijk uw zwijgplicht ! Als u het keihard kan weerleggen. Wat weerhoud u dan ?.
  Angst !

 • Mozes

  Politiek, ik laat mij niet meer voor de gek houden. Jij probeert steeds een discussie uit te lokken over de juistheid van jou beschuldigingen om de aandacht af te leiden van het werkelijke doel: de kick die je beleeft door boeren voor het hoofd te stoten met beschuldigingen.

 • politiek

  Beste Mozes,

  Ik heb er begrip voor,

  U durft ook niet goed. Zwakte of Angst. !

 • Flyinghollander

  Pleur dan jou rappport online, maar je hebt niks.... dat is het probleem

 • W Geverink

  Als boer heb je elke dag met voedselveiligheid te maken waardoor ik weet dat heel veel uitspraken van politiek niet waar zijn of feiten worden verdraaid. Omdat ik heel dicht bij het vuur zit kan ik uitspraken en beweringen van politiek laten beoordelen op juistheid door de experts op voedselveiligheid. De conclusie was dat 'politiek' (en ook de politiek) weinig kennis heeft van zaken. Als er zulke grote voedselveiligheids schandalen gaande zijn als dat politiek beweerd lijkt het voor de overheid inderdaad geen hoge prioriteit te hebben. Ik sluit me bij Flyinghollander aan, Al zouden er raporten bestaan moet je nog steets verstand van zaken hebben om ze te kunnen beoordelen.

 • joannes

  Precies Flyinghollander, hij praat over zwijgen tussen boeren onder elkaar, dreigt met geheime rapporten en probeert een groepje insiders bij elkaar te krijgen om die te motiveren vooral niet te zwijgen! Het dringt bij deze man...of vrouw, niet door dat er nergens over valt te zwijgen. De enige die wat echt weet is hem/haarzelf zo doet hij/zij voorkomen. Nu daar is deze website voor uitgevonden. Verwijs naar de data en we kunnen verder!

 • Flyinghollander

  Volgens mij kan je naar de politie gaan met zijn valse aantijgingen, dan moet REED/Elsevier zijn ip vrij geven en zijn gegevens. Dus dat maar doen?

 • politiek

  Beste Flyinghollander
  Dat lijkt me een goed plan nu ieder liever anoniem blijft.
  Het is overigens wel opmerkelijk dat ieder zo graag anoniem blijft.
  Het verzoek overigens om die rapporten online te zetten doe ik zeer beslist niet.
  Er zitten vertrouwelijke tussen en we hebben het over illigale handel van duizenden kg antibiotica in de veehouderij.
  Eerder heb ik gesproken over de illigale gebruik van duizenden kg. hormonen in de veehouderij.
  Wat zouden die handelaren/gebruikers toch een plezier hebben als men op boerderij.nl informatie kan halen. !

 • politiek

  Beste W Geverink
  Onduidelijk is in hoeverre medereageerdes van u liever anoniem blijven als het over ( vooral illigale) atibiotica en hormonen in de veehouderij gaat.
  Indien u de moed wel heeft om in het gevarieerd ,, groepje,, aanwezig te zijn kan en mag dat uiteraard.
  Ik lees dat u veel kennis heeft en dicht bij het vuur zit.
  Dat zou mooi zijn.
  Mag ik van je horen. !

 • joannes

  Politiek begrijp ik het goed in je reactie, dat je in antwoord op Flyinghollander´s voorstel, aangeklacht wil worden voor laster/valse aantijgingen en REED/ Elsevier je IPadres moet vrijgeven met gegevens? Of heb je dit óók verkeerd gelezen en begrepen?

 • politiek

  Beste joannes

  Dat heeft u niet goed begrepen. Het gegeven dat het valse aantijgingen/beschuldigingen zijn maakt u of een ander ervan.
  Laat dat een ander dan maar beoordelen. !
  Zoals ik ook eerder heb aangegeven wil ik best inzage geven in die ( vertrouwelijke) rapporten.
  Ik weiger echter wel om ze te publiceren. Dat zou mijn inziens wel erg gemakkelijk en welkom zijn voor die ( illigale) handel. !
  Ook u kan ze gewoon inzien zoals ik je gewoon eerder heb uitgelegd.
  Ben ik duidelijk zo. !

 • Mozes

  Mensen hou op met discusseren over de juistheid/onjuistheid van de beschuldigingen van politiek. Het gaat politiek alleen om het UITEN van beschuldigingen omdat hij daar verlichting in ervaart voor persoonlijke stres/frustraties. Ook al toon je aan dat een beschuldiging onjuist is, in een volgende discussie komt politiek er gewoon weer mee terug. Een beschuldiging die politiek eenmaal heeft uitgedacht laat hij zich door niemand weer uit handen pakken.
  Dat hele gedoe over vertrouwelijke rapporten, een 'gevarieerd groepje' maar geen informatie op het forum kunnen zetten is alleen bedoelt om de weg vrij te houden om oneindig door te kunnen gaan in het uiten van beschuldigingen.
  Het enigste wat nog zin kan hebben is politiek laten zien dat je hem door hebt en hem daar op aanspreken.

 • Flyinghollander

  En jij hebt zwijgplicht politiek <dat is geen anoniem naam>, val van de stoel af van het lachen.

 • joannes

  Ik heb het laatste woord hier geschreven in deze discussie! Ik ga, denk ik, begrijpen hoe mensen tot fysiek geweld komen!

 • bankivahoen

  joannes,mozes,flyinghollander@ stop elke discussie met politiek@ want het heeft geen enkele zin ,die beste man /vrouw is niet voor rede vatbaar en zijn wil is wet en voor de rest telt er geen enkele mening! Ik heb het al een tijd geleden gestaakt en lees voortaan met een glimlach hoe extreem labiel sommigen kunnen denken!

 • minasblunders1

  Gisteren in de Volkskrant: 3500 kilo illegale zuivere antibiotica. Dit is alleen nog maar wat er onderschept is. Denken jullie dat daar suikerklontjes van gemaakt worden of zo?

 • Mozes

  Minasblunders1, dat wordt gebruikt om fosfaat van te maken waar veehouders vervolgens enorme sado's mee opbouwen. Jij als akkerbouwer bent daar in achtergesteld.

 • minasblunders1

  Beetje pijnlijk Mozes, dat je toch eigenlijk niet zo'n goede 'mineralenmanager' blijkt te zijn? Als beta doe je het ook al niet al te best, als je nu nog niet snapt waar het om gaat. Een echte beta snapt nl. dat je 2 ongelijkwaardige dingen niet gelijkwaardig op kunt tellen. Dat leren onze kinderen al in groep 6 Mozes! Zat je toen niet op te letten? Foei!!

 • jordi 1455

  politiek 2 woorden: val kapot.

  jij weet best dat wat ik zeg wel een kern van waarheid in zit.
  en wat je zegt over gezondheid zegt is gewoon onzin.

  ten eerste, als een misvormt kind is geboren komt het meestal door een genetische afwijking, kernramp, inteelt en natuurlijk maakt de natuur ook wel eens een fout. In afrika worden ook misvormde kinderen geboren en daar kennen ze nog geen anti-biotica.
  Er gaan ook mensen dood door een slechte levensstijl door Zoals: drugs gebruiken, (coma)zuipen, roken, veel vette hap eten en weinig beweging. Dit verhoogd al het risico op diverse ziektes.
  Leefomgeving heeft ook effect op je gezondheid, ik ken iemand die in Rotterdam heeft gewoond en hij zij als het warm was en de wind stond de verkeerde kant kon je er niet leven, want de lucht is daar zo smerig van de gassen wat de industrie in de lucht dumpt.

 • jordi 1455

  politiek ik heb meer lef dan het hele zooitje in den haag bij mekaar.

 • politiek

  Vandaag een stukje reprtage op t.v. in verband met die illigale praktijken met antibiotica veehouderij.
  Inderdaad zijn er staffen geeist door O.M. tot 20 jaar gevangenisstraf. !

 • jordi 1455

  politiek
  ik heb een leuke voor jou.
  Wist je dat de grootste oplichters in Den Haag en in Brussel zitten

 • politiek

  Beste jordi

  Den Haag wel , Brussel laat ik me nog even niet over uit. !
  Dan heb ik nog een leuke voor jou. ?
  Noem nog eens een paar plaatsen in Nederland met oplichters. ?

 • jordi 1455

  ik weet er nog wat bij naam te noemen.

  Niels Lentjes
  Dirk Scheringa
  Mark Rutte

 • politiek

  Beste jordi

  Ik wil het niet op de persoonlijke tour gooien.
  Zij moeten ook gewoon vertellen wat de achterban op schrift heeft gezet.
  Nogmaals ,noem eens wat plaatsen in Nederland met oplichters. Dus niet de persoonlijke woonplaatsen van woordvoerders of namen van die persoonlijke woordvoerders !

 • jordi 1455

  @ politiek
  de meeste oplichters zitten in de grote steden in het west-land, denk aan Amsterdam, Rotterdam en Den Haag natuurlijk.

 • politiek

  @ jordi1455
  Ik zat meer te denken aan Wageningen ( hopenlijk begrijpt u wel waarom )

 • jordi 1455

  het is niet onafhankelijk dus dat zegt genoeg over de betrouwbaarheid.

 • drikhend

  Wageningen wordt ook de hand boven het hoofd gehouden door de overheid . Maar moet wel meer elders zijn geld verdienen . Dus neutraal is maar de vraag . En waar Politiek op wijst is natuurlijk zijn hormoon Oftewel Pro hormonen verhaal . Maar ja valt Wageningen wat te verwijten als er elders monsters verdwijnen . Werk is werk en als je je werk goed doet en andere gaan er verkeerd mee om . Waar zitten de echte oplichters dan ? . Maar de volgend vraag is .Is de overheid neutraal ?. Antwoord is zeer waarschijnlijk nee .

Laad alle reacties (52)

Of registreer je om te kunnen reageren.