Home

Nieuws 10341 x bekeken 17 reacties

Mestbassin loopt leeg in Gronings kanaal

Mussel - Uit een mestbassin in de omgeving van het Groningse Mussel (gemeente Stadskanaal) is een grote hoeveelheid mest gestroomd en via een sloot in het Mussel-Aa-kanaal terechtgekomen. De mest kon weglopen doordat een onbekende de afsluiter van het bassin heeft gestolen, meldde waterschap Hunze en Aa’s vrijdag.

Het waterschap vermoedt dat het de dief te doen was om een koperen ring die in de afsluiter zit. Afgelopen tijd is al bij twee andere bassins in Oost-Groningen geprobeerd de afsluiter te verwijderen, aldus een woordvoerster.

De afsluiter is vermoedelijk al eerder deze week gestolen. Toen het lek donderdag werd ontdekt, had de mest zich al over een lengte van 3 kilometer verspreid. Het waterschap onderzoekt of de mestverontreiniging gevolgen heeft voor de vissen in het kanaal. Om verdere verspreiding te voorkomen, zijn de stuwen in het kanaal omhoog gezet. Omdat mest zuurstof aan het water onttrekt, pompt het waterschap extra lucht in het kanaal.

Laatste reacties

 • Tiny1946

  Opgeruimd staat netjes

 • josrodenburg

  dood zonde van die mest!

 • amac47

  put was vol zeker

 • Zuperboer

  Mest is goed voedsel voor de Noordzeevisstand. Lekker harinkie happen!

 • Klaas Hoogendoorn

  Kunnen die vissen ook weer eens wat eten vinden.
  Het water is veel te schoon in Nederland daarom neemt die vis stand zo af.
  Niet omdat er over bevist wordt

 • vdc 123

  Die mest zal problemen geven om te schaatsen, wat jammer.

 • mag

  Aan de bovenstaande reacties is duidelijk af te lezen de er in de Nederlandse landbouw zeer veel echte ''ondernemers van nature'' zijn.

 • agropak

  Wat een stomme reaties ben het met 'mag' eens het geeft duidelijk weer het nivo van de boerenstand

 • alco1

  Mag en agropak. Ik vindt de opmerking van Klaas helemaal zo gek nog niet. Ik kreeg is een keer het advies om een beetje mest in een te schrale vijver te groeien. Met als gevolg meer groen en biotoop voor de vissen.

 • agropak

  Alco dit kan ik met je een zijn.weet je dat er in Korea bedrijven zijn die kippen houden en er onder vis. Stront van de kippen is het voer voor de vissen, en groeien dat ze doen!

 • Mels

  Hier krijg je dus Schijtvissen van wat een poepverhaal zeg,mag ik de dief verzuipen in het kanaal,ach toe nou,mag het????

 • bankivahoen

  Vissen onder flat-deck batterijen,al in de 70 er jaren in India en andere Oosterse landen een veelvuldig gebruik.Een efficient gebruik van nutrienten.De meervallen groeien er als kool!

 • jordi 1455

  het is toch organisch afval.

 • josen

  We kunnen als eigenaars van de mestbassins. De mestbassins ondergronds afsluiten zodat als. Een onverlaat denkt dat hij recht heeft op iemands afsluiter. Er toch niets gebeurd. Gebruik die mogelijkheden.gewoon logisch nadenken.

 • ed12345

  we zullen toch aan andere materialen moeten denken dan koper
  koperen kabels worden met het risico van eigen leven gejat .Hier konden laatst de verkeerslichten op een kruising niet in gebruik gesteld worden alle kabels waren gestolen 'n vriend bouwde een graan opslag met droging hij heeft moeten wachten met oogsten de kabels waren ontvreemd. Bronzen beelden zijn ook niet veilig meer

 • schnieders

  josen heeft gelijk hoofdafsluiter dicht probleem gaat voorkomen

 • gerrite

  goed voor de palingstand

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.