Home

Nieuws 1056 x bekeken 6 reacties

Kamer wil kabinetsvisie op bedrijfsopvolging

Den Haag- De Tweede Kamer roept de regering op om komend voorjaar te komen met een plan van aanpak voor de opvolgingsproblematiek bij familiebedrijven.

In het plan moet wordt omschreven hoe groot de problematiek is rond bedrijfsoverdracht in Nederlandse familiebedrijven, en welke bijdrage geleverd kan worden om bedrijfsopvolging te faciliteren. CDA-Kamerleden Jaco Geurts en Agnes Mulder hebben hier in een motie om gevraagd.

Laatste reacties

 • jordi 1455

  minder onzin regeltjes en wetten maken het boeren al een stuk aantrekkelijker.

 • John*

  zorgen dat je met bedrijf op welke manier dan ook met de kostprijs meekan.. is de enige manier om over te nemen en te overleven!

 • aarthamstra1

  Heeft het CDA geen visie hoe het moet. Laten ze dat over aan de Pvda.
  Niet aantrekkelijk maar openheid is genoeg.
  Net zo regelen als Shell, Vion. Een stichtings formule. Brinkman ,Lubbers Weten precies hoe dat moet.

 • drientje

  Als de rendementen, zoals die in veel sectoren zijn, niet hoger worden lijkt het me wijs dat eventuele opvolgers sterk ontraden wordt om het bedrijf op te volgen.
  Per slot van rekening zijn opvolgers niet verantwoordelijk voor de opvolging.
  Als de maatschappij industriele voedselproductie wil, kan ze dat krijgen.

 • bankivahoen

  Zo denk ik er ook over drientje@,over een aantal jaren zijn er nog een tiental industriele firma,s over die het voedsel produceren.Dit alles is oa. geregiseerd door wakker dier en andere anti landbouw clubjes.

 • agratax2

  drientje. Als het rendement niet groot genoeg is om een overname kandidaat te verleiden, is het rendement ook nie genoeg voor industriële productie. Nee de overheid laat zijn oren hangen naar de handel, die van mening is dat zij ons voedsel beter kunnen kopen in een lage lonen land. We gaan terug naar de tijd van de VOC en moderne slavernij. We kennen allemaal de video's over de werkomstandigheden in Zuid Oost Azië waar onze textiel en electronica gemaakt wordt onder leiding van moderne slavenhouders, genaamd moderne vooruitstrevende ondernemers. Voor voedsel geldt hetzelfde de Zuid Amerikaan in de Pampa is eindelijk ontsloten door de grootgrondbezitters en hun personeel wordt gehouden als lijfeigenen en alles ter ere en meerdere glorie van onze VOC mentaliteit. we moeten goed doordrongen zijn van het feit dat de VOC tijd in een depressie is geëindigd en dat onze moderne 'Gouden Eeuw' (hoog conjunctuur) ook niet eeuwig zal duren.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.