Home

Nieuws 621 x bekeken

Fransen vinden overtreden welzijnsregels varkens ‘schokkend’

Parijs – Meer dan de helft van de Fransen vindt het schokkend om te horen dat een groot deel van de Franse varkenshouderijen nog niet aan de nieuwe welzijnsregels van de EU voldoen.

Twee derde van de Fransen gaat er ook van uit dat bij vlees uit eigen land in ieder geval is gegarandeerd dat minimaal aan de geldende wetgeving is voldaan.

Dat stelt de Franse tak van de dierenwelzijnsorganisatie Compassion in World Farming CiWF op grond van een opinie-onderzoek. CiWF wijst er op dat het EU-verbod op zeugboxen en andere nieuwe EU-regels die op 1 januari zijn ingegaan al tien jaar geleden in de Franse wetgeving zijn opgenomen. ‘’Desondanks bestaat er in ons land een grote achterstand bij het voldoen aan die normen. De schattingen gaan ervan uit dat ongeveer 60 procent voldoet, hoewel de laatste officiële cijfers uit Brussel de indruk wekken dat dat niet meer dan 33 procent is. Dat cijfer is begin 2012 door Brussel aan Frankrijk doorgegeven en sindsdien niet weersproken.’’

Of registreer je om te kunnen reageren.