Home

Nieuws 592 x bekeken

Faillissement Trianel niet van invloed op betaling of levering

Lelystad - Het faillissement van energiedienstverlener Trianel Energie heeft weinig tot geen gevolgen voor leveranciers en afnemers van Windunie Trading, het handelshuis van Windunie. Dat laat Windunie Trading weten.

Vooralsnog zijn er voor de aangesloten energieproducenten zelfs helemaal geen gevolgen. Alle windparken en individuele molenaars zijn volledig uitbetaald conform contract voor de productie in november en december. Ook de consumenten die Winduniestroom afnemen, ondervinden geen gevolgen van de ontstane turbulentie in de energiesector, aldus Windunie Trading.

Windunie Trading maakte gebruik van diverse diensten van Trianel Energie. Trianel dekte onder meer de risico’s van prijs- en volumefluctuaties af via verzekeringen. Door het wegvallen van Trianel stopte ook de betaling aan Windunie Trading voor een deel van de contractanten - energie stroomde als altijd direct het net op maar werd niet afgerekend - en werd het risico van fluctuerende prijzen en volumes niet afgedekt. Windunie Trading moest daardoor op de bijna stilgevallen markt rond kerst en de jaarwisseling grote volumes energie zelf op de markt aanbieden. Intussen werd naarstig onderhandeld met potentiële nieuwe partners. Na enkele weken handelen op de dagmarkt, waar elk kwartier een andere prijs geldt, heeft Windunie Trading naar eigen zeggen nieuwe contracten afgesloten voor verzekeringen en de productie voor het komende jaar ondergebracht.

Of registreer je om te kunnen reageren.