Home

Nieuws 1538 x bekeken 4 reacties

Facebookgebruik onder boeren stijgt

Dronten - Het gebruik van Facebook onder boeren is gestegen. Dit blijkt uit onderzoek dat Prosu Databased Marketing uit Dronten momenteel uitvoert onder boeren.

Uit het vorige onderzoek in maart 2012 bleek dat 16 procent van de boeren gebruik maakte van Facebook. De eerste resultaten van onderzoek dat Prosu Databased Marketing momenteel uitvoert laten volgens de onderzoekers zien dat dit percentage inmiddels gestegen is naar 23 procent. Deze resultaten komen overeen met resultaten uit de rest van Nederland, waar Facebook ook aan populariteit wint. Toch blijven de agrariërs nog iets achter op de rest van Nederland, waar 68 procent Facebook gebruikt, aldus Prosu Databased Marketing.

In het lopende onderzoek naar het mediagebruik komen onderwerpen zoals internetgedrag, e-mail, social mediagebruik, smartphonebezit en -gebruik en apps aan de orde. Er worden verschillende doelgroepen telefonisch benaderd, namelijk: melkveehouders, varkenshouders, glastuinbouwers, akkerbouwers en loonwerkers. Begin februari denken de onderzoekers met definitieve cijfers naar buiten te kunnen komen.

Laatste reacties

 • Geelen

  Onderzoeksbureau Geelen Consultancy uit Wageningen doet ook regelmatig marktonderzoek over het gebruik van sociale media onder boeren, tuinders en loonwerkers. Onder loonwerkers is het percentage Facebookgebruikers ook ongeveer 16% (eind 2012). Zie ook www.multimediameter.nl. Dit onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met Opraappers Communicatie en ReMarkAble Communicatie. Echter, heel weinig boeren en tuinders maken op dit moment ZAKELIJK gebruik van sociale media. Met vriendelijke groet, Jan Geelen

 • gerry 1

  vind ik leuk

 • ...............

  Ik niet, word schijt ziek van alle onderzoekjes. Facebook voegt niets toe!!

 • bankivahoen

  Niets toevoegende meuk, weg ermee.Het is alleeen niet meer te stoppen denk ik. Kijk eens rond in bv een sportkantine waar vroeger gezellig het hele team aan de derde helft bezig was is nu iedereen met zijn telefoontje bezig om onzin door te appen naar diegene die warempel naast hem zit ! Zombies in wording.Het maakt de maatschappij steeds onleefbaarder.

Of registreer je om te kunnen reageren.